A Haladás elleni győzelmünkkel sikerült ellépnünk a kieső helyről, de ennek akkor lehet igazi értéke, ha a következő négy fordulóból a lehető legtöbb pontot megszerezzük. Ezek közül az első a Diósgyőr elleni ütközet, mely ősszel számunkra egy pontot jelentett. A DVTK csapatánál is edzőváltás történt, így most Vitelki Zoltán készítette fel ellenfelünket a találkozóra. A megbízott edző kizárólag a három ponttal lenne elégedett.

vitelki1

– Mennyiben lesz más ez a találkozó, mint az őszi Dunaújváros elleni volt?

– Azt a mérkőzést én a lelátóról követtem végig. Minden mérkőzés más. Az idegenbeli sikerük után a Dunaújváros felszabadultabban fog tudni ellenünk játszani, bár ellenfelünk ezúttal sem dőlhet hátra. Nekünk is volt plusz egy hetünk, hogy felkészüljünk a mérkőzésre. Most már nem csak az általam sokat hangoztatott mentális felkészülésen lesz a hangsúly, hanem a taktikán is, hiszen a Pápa elleni mérkőzésünknek megvoltak tanulságai. Volt időnk kijavítani a hibákat.

– Mit vár a Dunaújváros elleni találkozótól?

– Az igazság az, hogy minden mérkőzésen győzelemre fogunk játszani, melyhez meg kell szerveznünk a védekezésünket és a támadásainkat is. Nem foglalkozom az aktuális ellenfelekkel annál többet, mint amennyit szükséges. A saját játékunkat kell játszanunk, és akkor nem lehet problémánk.

– Vannak-e sérültek, vagy olyan játékosok, akikre nem számíthat?

– A hét elején egyelőre ugyanazok voltak a sérültjeink, akik a Pápa elleni mérkőzésen is hiányoztak. Kovács Gábor, Koman Vladimir, Senad Husić, Ivan Radoš és William Alves is kisebb sérüléssel bajlódik, de már mindannyian edzésben vannak. Bízom abban, hogy közülük többen felépülnek, és így nagyobb lesz a variációs lehetőségem is.

– Milyen eredménnyel lenne elégedett Dunaújvárosban?

– Csak a három ponttal lennék elégedett.