A semleges néző számára egy élvezhető, sok dunaújvárosi lehetőséget hozó összecsapást hozott a Diósgyőr elleni meccs, de ez nekünk nem vigasz. Az egy pont is sokat jelenthet, de bízunk abban, hogy a meccsben maradt kettő a végelszámolásnál nem fog hiányozni. A találkozó után a két vezetőedző értékelt.

artner

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – Egy kicsit el vagyok keseredve, mert egy olyan mérkőzés lett 0-0, ahol nagyon sok óriási ziccerünk maradt kihasználatlanul. Mindenképpen vissza kell nézni, de lehiggadva a találkozót, majd kielemezni azt. Az első félidőben nem tudtunk akkora nyomást gyakorolni ellenfelünkre, de akkor is megvoltak a lehetőségeink. A második játékrészben öt méterekről rugdaltuk fölé és mellé a labdákat. Háromszor, vagy négyszer is megnyert meccset hoztunk le döntetlenre. Ennyi kimaradt lehetőséget majdnem megbosszult a Diósgyőr, de ez szerencsére nem következett be. A játékunkból a kapu előtti higgadtság hiányzott ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk. A csapatom játékához, hozzáállásához maximálisan gratulálok, de attól félek, hogy ne ez a két pont hiányozzon a bennmaradás megtartásához.

 

vitelki zoltán

Vitelki Zoltán (megbízott edző, Diósgyőr): – Pontosan ilyen találkozóra számítottunk, hiszen tudtuk, egy nehéz helyzetben lévő csapat otthonában nehéz dolgunk lesz. Ez így is történt. Mindkét oldalon lehetett érezni a játékosokon, hogy a győzelemre törnek. Játékosaim egy kicsivel kevesebbet nyújtottak támadásban, de a védekezésünk szervezett volt. A Dunaújvárosnak nagy helyzetei voltak, de nekünk is volt lehetőségünk a gólszerzése. Így Gosztonyi előtt is, aki ha nem akart volna még egyet tolni a labdán, akkor sikeresebbek lehettünk volna. Véleményem szerint igazságos döntetlen született. További sok sikert kívánok a Dunaújvárosnak az első osztályban.

Számunkra szombaton újabb izgalmak, és fontos pontok várnak, hiszen a Pécs csapatához utazunk. Nem kell bizonygatni, hogy ennek a találkozónak mekkora jelentősége van. Bíznunk kell csapatunkban, hogy hasonló játékot láthatunk majd tőlük, mint a legutóbbi fordulókban, és a helyzeteinket, csakúgy, mint Szombathelyen, értékesíteni kell. Szurkolóinkhoz fordulva csak azt kérhetjük, hogy aki tud, utazzon el velünk Pécsre, hogy a helyszínen bíztassa együttesünket.