A gól nélküli döntetlennel zárult Dunaújváros-Debrecen összecsapás után Artner Tamás és Kondás Elemér értékelt.

artner1

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – A csapat megint mindent elkövetett a győzelem megszerzésének érdekében. Óriási lelkesedéssel, akarattal játszottak labdarúgóink. Masszív debreceni játékra készültünk, akik ellen a középső zónában nem volt szabad labdát veszíteni. A csúszós, sáros talajra is felkészültünk, amin nem volt egyszerű játszani. Minél előbb fel akartuk juttatni a labdát Eppelhez, mely hellyel-közzel sikerült is. Ő egyébként sérülten vállalta el a mérkőzést, és így robotolta végig a 90 percet. Le a kalappal előtte.

artner2

 

– Azt, amit elterveztünk, a csapat maximálisan végrehajtotta. Végig meccsben voltunk, meg tudtuk szűrni a debreceni gyors csatárjátékot, de a döntő szituációkban vagy Verpecz védett nagyokat, vagy mi nem találtunk kaput. Az első félidőben nyújtott teljesítményünket a második 45 percben még fokozni tudtuk. A lehetőségeink hasonlóképpen megvoltak, mint a Debrecennek. Ők főleg a jobboldalon, Balogh révén próbáltak mögénk kerülni, de a nagyobb ziccerek előttünk adódtak. Két kapufánk is volt, az egyik Eppel lehetőségénél, melyet a vendég védő kezezése előzött meg. Véleményem szerint a büntetőterületen belüli kezezésnél nincs előnyszabály. A mezőnyben ezeket mind visszafújta a játékvezető, így ezt is le kellett volna fújnia. De nem csak ezen múlott, így nem tudtuk feltenni az i-re a pontot a nagyon jó Debrecen ellen. Az utóbbi három mérkőzésen annyi helyzetünk volt, hogy ha azokat értékesítjük, most nyugodtan készülhetnénk az utolsó bajnokira. Csapatom utóbbi nyolc mérkőzésen mutatott hozzáállása, a fegyelmezettsége, a játéka, a helyzetek kidolgozása alapján megérdemelné, hogy az NB I-ben maradjon.

kondás2

Kondás Elemér (vezetőedző, Debrecen): – Azt kaptuk, amit vártunk. Nagyon jó iramú, küzdelmes mérkőzés volt. Nyílván ez a felázott talajú pályán várható is volt, így nem mindig a játék, inkább a küzdelem dominált. Tudtuk, hogy a hazai csapatnak ez élet-halál meccse, és ennek szellemében is játszottak. Mi is úgy utaztunk Dunaújvárosba, hogy nyerni akarunk, de a kapu előtti utolsó passzok nem voltak megfelelőek, ezért nem tudtunk gólt elérni.

kondás 1

– Tudtuk, hogy a hazai csapatnak jönnie kell és arra játszottunk, hogy kijjebb jönnek, így mögöttük meglesznek a területeink. Ezért Balogh és Kulcsár játékára építettünk, viszont ők nem mindig kaptak jó labdákat, de több esetben a labda a vizes füvön meg is csúszott. A helyzetek kialakítása sem sikerült ezek miatt. Egy tizenegyes szituáció is volt, melyet csak megemlítek. A végén a felívelések miatt egy kicsit beszorultunk, ekkor Vaskó is fent volt, Eppel is kellemetlenül játszott. Egygólos mérkőzés volt ez, de egyik csapatnak sem sikerült betalálnia. A játék képe alapján a döntetlen elfogadható. Nem várom a bajnokság végét, hiszen én azt szeretem, amikor meccselnünk kell.