haladás

 

Fantasztikus, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk Szombathelyen. Az elmúlt héten ezért dolgoztak vezetők és játékosok egyaránt, hiszen mindannyian egy célért, a bennmaradásért küzdünk. Labdarúgóink ismét megmutatták, hogy kiélezett mérkőzésen helyén a szívük és az eszük is. Végig fegyelmezetten, nagy akarattal játszottak, és ami a legfontosabb, győztek. Úgy, hogy közben azért a pályán kívül történtek furcsaságok, melyekből nekünk tanulnunk, építkeznünk kell.

Ezek kerülnek a meccs margójára.

A Dunaújváros szurkolói mindannyian tudják, hogy az ellenfelet minden körülmények között – még ha ilyen kiélezett összecsapásról is van szó – tisztelni kell. Ezt többek között azzal is jelezhetjük, hogy a kezdőcsapatok játékosait hogyan mutatjuk be a hangosbemondón keresztül. Vagyis közvetlenül egymás után úgy, hogy a mikrofonba beszélő nem veszi le pianissimóra – teljesen véletlenül – a hangerejét az ellenfél vezetőedzőjének bemutatásakor. Lehet vitatkozni azzal a véleménnyel is, hogy a mérkőzés kezdete előtti pillanatokban, amikor a csapatok saját együttesük nevét kiabálva köszöntik a nézőket, illik-e levenni az aláfestő zene hangerejét, vagy sem, de ezt mi ezentúl is halkra vesszük majd.

A Szombathely szurkolói sportszerűségből több alkalommal is jelesre vizsgáztak.

DSC_0239

Szép pillanatai voltak a mérkőzésnek, amikor Artner Tamást és Székely Tibort hatalmas szeretettel fogadták és búcsúztatták a hazai drukkerek, de az is, amikor a csereként lejövő játékosainkat, Böőr Zoltánt és Eppel Mártont tapsolták meg.

Furcsa történések a lelátón.

Már az első félidőben is több szurkoló bekiabálásával hangoztatta kritikáját jelezve a vezetői felé, hogy a mutatott játékkal nem ért egyet, mely háromgólos vezetésünknél indulatosabbá is vált. Olyannyira, hogy amikor az előttünk lévő szektorban többen odakiabáltak a Haladás ott helyet foglaló vezetőinek (Kóbor László, Illés Béla, Tóth Miklós), öt biztonsági ember jelent meg, akik személyi védelmet kellett, hogy biztosítsanak számukra. A hangadót pedig kivezették a stadionból.

Ezzel azonban még nem volt vége a furcsaságok sorának.

A mérkőzés lefújásának pillanatában ismét sportszerűségéről adott bizonyosságot a hazai publikum. Vastapssal, és Artner Tamás nevét skandálva tisztelték meg vezetőedzőnket, aki előtte több, mint 16 évet dolgozott a Haladás sikereiért. Ezt azonban nem vette jó néven a hazaiak biztonsági főnöke, aki – mint az a rangado.hu (elcsendesítettek az Artner Tamást éltető szurkolókat) és a haladasfc.hu (Haladás vezető ilyen piti még soha nem volt) oldalán is olvasható – arra utasította a stúdióst, vegye hangosabbra a zenét, hogy ezt „vezetőedzőnk ne hallja”. Azt, hogy ez mennyire kisiskolás, vagy óvodás dolog, azt mindenki ítélje meg saját maga az erkölcsi szintje szerint. Tamásnak azonban kitűnő a hallása, és szurkolói iránti tisztelete is, hiszen a sajtótájékoztató első és utolsó mondatait idézve élete egyik legszebb élményének nevezte a Hali szurkolók fogadtatását, akik nem felejtették el azt az időszakot, amit a csapat élén töltött, és a helyi utánpótlásért dolgozott, illetve dolgozni is fog.

Az öltözői hangulatról

Természetesen nagy volt az öröm a dunaújvárosi öltözőben, ahol a vezetők megköszönték a játékosok teljesítményét. Ebben az örömben azonban az is benne volt, hogy mindenki tudja, ettől kezdve a hátralévő fordulókra kell készülni.

DSC_0280

Május 9-én érkezik a Diósgyőr.

Nagyszerű játékot láttunk csapatunktól, akiket egy maroknyi szurkolótábor is elkísért. Köszönet érte! Most azonban arra kérem szurkolóinkat, hogy jöjjenek minél többen, bíztassuk közösen a mieinket, hiszen az a DVTK érkezik hozzánk, amely a Pápát győzte le, ezzel megszerezve tavaszi első sikerét. A mérkőzés 14 órakor kezdődik.