U18

UTE – Dunaújváros PASE 2:1 (1:0)

Visszaállt védekezésünkkel az alsóházat vezető Újpest nem tudott mit kezdeni, az egész mérkőzés folyamán egy helyzetet tudott kialakítani, sem a pálya tengelyében, sem a széleken nem tudtak a védelmünk mögé kerülni. Góljaikat egy megcsúsztatott fejesből, és egy szöglet utáni nagy hibából (a rövid saroknál szögletet fogadó Heidecker lukat rúgott) szerezték. Nekünk viszont kontrajátékunkból sikerült három nagy helyzetet is kialakítanunk, de sajnos a gól a 85 percet váratott magára. A mérkőzés egészén egyenrangú ellenfelei voltunk a listavezetőnek, az utolsó húsz percben uraltuk is a találkozót, de sajnos nem sikerült az egyenlítés. A hazai 2-9 es végeredmény után mindenképpen nagy erőlelépést produkáltunk.

harsany

Dunaújváros PASE: Kovács- Bartha Roland, Furuglyás, Katona, Bartha Kristóf – Bartha Krisztián, Nagy – Heidecker – Harsányi, Ásványi, Benis

Edző: Bakos Zsolt

Cserék: Heidecker – Kiss Barna 50’, Benis – Nagy D 75’

További tartalék: Győrffi Tamás, Budai Zsolt, Csányi Dávid, Badi Kristóf, Viszokai János

Góllövő: Harsányi István 85’

 

Férfias küzdelmet hozott a rangadó

U17

Dunaújváros PASE – Fehérvár 0:2 (0:1)

Kemény, férfias játék jellemezte az egész mérkőzést. Az egyenlő erők csatájából a jobb koncentráció, és egy jó helyzetfelismerés döntött a Videoton javára. A csapat védekezése megfelelő volt, támadásban a mai mérkőzésen azonban elmaradtunk a vártól.

Dunaújváros PASE: Simon – Abért, Demeter, Hercsik, Molnár Sz. – Takács, Vajda – Kercsó, Dobos, Polacsek – Rajszki

Cserék: Simon-Tóth, 46’,Rajszki –Csala46’,Takács- Kemerle-,46’, Polacsek-Hompót,  46’Kemerle- Kolozsvári, 70’

További tartalék: Perepelice, Molnár T,

Vezetőedző: Horváth Csaba

Sárgalap: Csala D.

 

U16

UTE – Dunaújváros PASE 2-0

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A 28. percben egy szögletet követően a hazai csapat szerezte meg a vezetést 1-0. A második félidőben egy fokozattal feljebb kapcsolt a dunaújvárosi csapat, de a helyzeteinket nem tudtuk realizálni. Az 56. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, de azt Pölöskei Tamás hárította, viszont egy perccel később egy figyelmetlenség miatt ismét szögletből kaptunk gólt 2-0. A mérkőzés további részét meddő mezőnyfölényünk jellemezte, de a helyzeteinket továbbra sem tudtuk kihasználni.

Dunaújváros PASE: Pölöskei – Hamar, Cislo, Topp, Tóth – Szalai, Balogh – Holentoner, Novák, Balonyi – Boldizsár.

Cserék: Szabó Bence,Toth Valter,Sziládi Norbert, Garda Bence,Vágó Balázs, Parádi Erik,RáczK

Vezetőedző: Viktor Ferenc

 

Kiütés a második félidőben

U15

Lábatlan – Dunaújváros 1-5 (1-0)

Remek időben, füves talajú pályán léptünk pályára. A mérkőzés első tíz percében a szokatlan talaj és pálya méret mellett a hazaiak agresszív játéka is problémákat okozott. Ennek tudható be, hogy egy szögletet követően hátrányba kerültünk. A gól után egyre inkább átvettük a játék irányítását, sokkal többet birtokoltuk a labdát, de a támadások befejezésébe pontatlanság miatt rendre hiba csúszott, ezért nem tudtunk betalálni. A hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, de kapusunk kétszer is bravúrral hárított. A második játékrészt sokkal jobban kezdtük, és a cseréket követően egyre pontosabban futballoztunk. A védekezésünk, labdaszerzésünk is hatékonyabbá vált, a labdaszerzésből indított akcióink pedig egyre több veszélyt jelentettek. Egy ilyet sikerült góllal befejeznünk, amikor Tóth 18 méterről lőtt a kapuba. Ezt követően sajnos – Lovas hibája után Bereczki csak szabálytalanság árán tudta megállítani a kapura törő hazai csatárt – emberhátrányba kerültünk. Ez azonban nem törte meg a csapatot, hiszen Máthé rögtön betalált. Az újabb cseréket követően, olyan játékot produkált a csapat, amely után mindenkit megillet a dicséret. Remekül tartottuk a labdát, és gyors játékosaink révén a széleket kihasználva állandó gólveszélyt jelentettünk a hazaiak kapujára. Finta kétszer is remekbeszabott gólt rúgott, majd remek elfutása után Máthé talált a kapuba.

fejes_david

Andriska Gábor: – Ezen a mérkőzésen mindenki tudása legjavát igyekezett nyújtani, igazi csapatként működtünk. Győzelmünk – főleg a második félidő alapján – teljesen megérdemelt.

Dunaújváros: Fejes – Krajczár, Bereczki, Lovas, Szabó – Tóth, Pintér, Pinczési – Finta, Márton, Bors.

Cserék: Pölöskei (kapus), Schneider, Hollósi, Gádory.

 

Totális támadásra berendezkedve

U14

Lábatlan – Dunaújváros PASE (2-7)

A mérkőzés összképét tekintve teljesen megérdemelten szereztük meg a 3 pontot. Tudtuk előre, hogy nagyobb játékerőt fogunk képviselni ellenfelünknél, ezért készültünk egy speciális felállási formával is, amely a labdabirtoklásra, mélységi passzokra és a totális támadó játékra épült. Az első tíz perc után át is álltunk erre, melynek eredményeként a 20. perc után már 6:0-ra vezettünk. Egy védelmi hibát követően szépített a Lábatlan, majd egy erősen vitatható 11-esből újabb gólt szereztek. A játékrész utolsó gólja mégis a miénk volt, így 7:2-es eredménnyel vonulhatunk szünetre. A második félidőben eltűnt a fölényünk, a szünetben 4 cserét is végrehajtottunk. Lehetőséget akartunk adni az eddig kevesebb szerephez jutott játékosoknak is. Nyilván ennyi csere után már nem volt olyan folyamatos a játékunk, és a támadások felépítése sem ment olyan gördülékenyen. Sajnos itt már igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk

Dunaújváros PASE: Gergely – Palotai, Behán, Rudolf, Garda – Balogh, Kovács, Vajda –

Balyi, Perjési – Schnierer.

Cserék: Nagy László, Kocsis Dávid, Gertner Partik, Bagó Gergő

Vezetőedző: Arany Dávid

Gólszerzők: Palotai (3), Kovács B. (2), Schnierer, Balyi

Sárga lap: Balyi Adrián, Nagy László, Rudolf András, Bagó Gergő