Felfokozott izgalmak

A világ legzseniálisabb írói sem jegyezhettek volna papírra ennél izgalmasabb végjátékot, hiszen a végső kérdésre a választ csak a legeslegutolsó pillanatban kapjuk meg az idei labdarúgó NB I-ben. Három csapat, a Budapest Honvéd, a Szombathelyi Haladás és a Dunaújváros labdarúgói versengenek azért, hogy melyik gárda maradhat a legjobbak között. Egy hely – melyet mindenki szeretne elkerülni -, még kiadó a biztos kiesők számára.

Labdarúgóink háza táján a legfontosabb és leggyakrabban feltett kérdés a héten az volt, hogy milyen esélyünk van még a bennmaradásra? Nézzük sorjában.

A Honvéd áll jelenleg a legjobb helyen a három csapat közül a tabellán, nekik 25, a Haladásnak és nekünk egyaránt 22-22 pontunk van.

A legnehezebb helyzetben a három csapat közül mi vagyunk. A bennmaradásra számunkra négyféle variáció létezik. Amennyiben győzünk, és az előttünk állók kikapnak, akkor bennmaradtunk. Ha a Honvéd kikap, a Haladás döntetlent játszik, vagy győz, akkor is ez a helyzet. Ez fordított esetben is igaz. Döntetlen esetén, ha a Rossi gárda bármit is játszik, marad a legjobbak között, de ekkor nekünk csak akkor marad esélyünk, ha Szombathelyen győz a Puskás. Vereség esetén nincs min gondolkodni, de ezt gyorsan felejtsük is el.

A fentiekből is látszik, hogy nekünk, dunaújvárosiaknak van a legnehezebb dolgunk, mivel ha minden előttünk álló és mi is győzünk, akkor sem maradhatunk benn. A legjobbak között maradás így már nem a saját kezünkben van, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a három pontot megszerezzük.

dvtk3

A mérkőzés előtt Artner Tamás vezetőedzőnket és Csehi Tamás játékosunkat kérdeztük arról, hogy mit várnak a találkozótól.

A Paks elleni mérkőzés játékvezetője Szilasi Szabolcs, asszisztensei Ring György és Kormányos II. Gábor lesznek. A tartalék játékvezető Szpisják Zsolt.

A mai napon az összecsapásra szurkolói busz is indul, de várjuk azokat szurkolóinkat is Paksra, akik egyénileg érkeznek a találkozó színhelyére. Ők jegyeiket szerdától megvásárolhatták, de ezt megtehetik még ma elővételben, de a helyszínen is. A klubkártyát és valamilyen egyéni azonosítót mindenki hozzon magával.

Szurkoljunk minél többen a helyszínen a dunaújvárosi sikerért!

Hajrá Dunaújváros!