dvsc

Kondás Elemér (vezetőedző, Debrecen)

kondás elemér kicsi

– A Pápa ellen kitűnően játszott csapatom már az első félidőben is, ahol sok helyzetet alakítottunk ki, de azokat sorra elpuskáztuk. Nyílván másaként alakult volna a találkozó, ha azokat értékesíteni tudjuk. Az első játékrészben jókor szereztük meg a vezetést, majd a másodikban a kidolgozott lehetőségeket már gólokra is tudtuk váltani.  Bízom abban, hogy ez az erő a Dunaújváros ellen is bennünk lesz. Tudjuk, hogy ellenük teljesen más mérkőzésre számíthatunk.

kondás elemér1 kicsi

– Nagyon jó csapatnak tartom Artner Tamás együttesét, akiknek nem ott kellene lenniük, amit a táblázaton jelenleg elfoglalt helyük mutat. Jó játékosok alkotják az újvárost, akik jól is játszanak. Az eredményeik nem úgy jöttek, ahogyan ezt ők szerették volna. Ezzel azonban mi nem foglalkozunk, hiszen nekünk megvannak a céljaink, és azt el is akarjuk érni. Dunaújvárosba úgy utazunk el, hogy szeretnénk megnyerni a találkozót. A mérkőzéstől azt várom, mivel a hazaiknak is és nekünk is nagyon fontos lenne a győzelem megszerzése, hogy látványos, jó meccset láthat majd a közönség. Biztos vagyok abban, hogy mindkét csapat a győzelemre tör majd. Várhatóan a legjobb összeállításban tudunk pályára lépni, mert azok a játékosok is felépültek, akikre az elmúlt mérkőzésen nem számíthattam.

 

Szakály Péter (csapatkapitány, Debrecen)

Szakaly_Peter kicsi

– A Pápa ellen megtervezetteket, vagyis a támadó szellemű játékot az első pillanatoktól kezdve sikerült megvalósítanunk. Ugyanakkor sok helyzetet kihagytunk, ami az egész szezonban jellemző volt ránk. Szerencsére az első félidőben megszereztük a vezetést, majd a második gól után a Pápa talán lélekben feladta a küzdelmet, így valamivel könnyebb dolgunk volt, és magabiztosan megnyertük a meccset. A Dunaújváros elleni találkozóra is szeretnénk átmenteni ezt a formát.

szakály  péter 1 kicsi

– Tisztában vagyunk az újváros eredményeivel és azzal is, hogy az életéért küzd. Mi is, és a hazai csapat is mindent meg fog tenni a három pont megszerzésének érdekében. Céljaink megvalósulásához nekünk is kellenek a pontok, így a győzelemre játszunk. Ebből a legjobban a szurkolók tudnak profitálni, hiszen jó mérkőzést láthatnak majd. A találkozó érdekessége az, hogy vannak olyan helyzetek, amikor egy csapatnak úgy kell küzdenie, mintha a bajnoki cím megszerzésért harcolna. Ilyen csata zajlik most Dunaújvárosban, csak a kiesés ellen. A pénteki találkozónak az lesz a kulcsa, hogy milyen arányban tudják kihasználni a csapatok a helyzeteiket, valamint az, hogy ki szerzi az első gólt. Tudom, hogy sokan szeretik Dunaújvárosban a focit, így bízom benne, hogyan sokan látogatnak majd ki a találkozóra.