Paks – Dunaújváros PASE 2–1 (0–0)

csapat

Csapatunk a 4-4-2-es felállásban kezdett. Elől Eppel és Nikházi próbálja megjátszani a labdákat, akikhez Böőr és Jakab tudnak felzárkózni. A 4. percben jött az első felívelés kapunk elé, de sikerült felszabadítanunk, melyből egy szép kontra is kialakult. Nem estek egymásnak az együttesek, de mindkét gárdán az elszántság egyértelműen látszik. Hidvégi nagy bedobása után akadt kisebb helyzet a Paks kapuja előtt.

csehi

A 12. percben Csehi mentett hatalmasat, amikor Könyves löketét blokkolta, majd Bertus 18 méteres bombáját fogta Jahic. Petneházi szabadrúgásába Eppel ért bele, de lábáról mellé pattant a labda. Vaskó kapott jogos sárgát, de Bertus szabadrúgását Jahic biztosan fogta. A mezőnyben kiegyenlített lett a találkozó az első negyedóra végére. Haraszti cselezgetett a tizenhatosunk előterében, aki végül elesett. A szabadrúgást a sértett centikkel lőtte a keresztléc fölé.

nikházi1

Nikházi elszántsága megint dicséretet érdemel, aki nem ismer elveszett helyzetet, labdát.

eppel1

Csehi beemelését Jakab készítette elő Petneházinak, aki 17-ről nem talált kaput, majd Böőr szinte ugyanonnan ugyanoda, kapu mellé lőtt. Válaszként Kecskés is tüzelt, szintén centikkel a kapufa mellé. Farkas keresztlabdáját Jakab érte utol, jól is gurított középre, de lemaradtak róla a társak. A 41. percben hatalmas ziccer maradt ki! Böőr forintos labdát tálalt Eppel elé, aki lövés helyet a kapus melletti cselt választotta, ezzel kisodródott a lövőhelyzetből.

Az első félidő  0-0.

Rosszul kezdődött a második félidő. Böőr próbált utolérni egy hosszú labdát, aki meghúzódott, helyére Orosz érkezett. Könyves törte el a labdát gólhelyzetben, majd Hidvégi beadását fejelték Orosz elől szögletre a hazai védők, de a beívelés elszállt játékosaink előtt. Sajnos több sérülés is hátráltatja a játékot, melynek így nem igazán van ritmusa. A 62. percben Eppel készített elő, Thiago lőtt alig fölé. Egy perccel ezt követően megpecsételődni látszott sorsunk. Könyves lépett ki védőink mellett, aki könnyedén gurított a bal alsó sarokba (1-0), majd Báló szabadrúgását Jahic fogta. Jól őrzi egygólos előnyét a Paks, akik gyors kontrákra rendezkedtek be. Hazai szöglet után Ródenbücher lapos lövését fogta nagy bravúrral Jahic. Fogy az idő, már a 80. percben járunk.Hidvégi elfutása után jól tette be a labdát, de csatáraink lemaradtak róla.  Ebben a pillanatban tudtuk meg, hogy a Haladás két góllal vezet, így sajnos elkönyvelhetjük a kiesést. A vége előtt két perccel ismét lemaradtunk a beadásról, míg a mi kapunknál Simon emelt fölé. Az utolsó percben sikerült az egyenlítés, Hidvégi csúsztatott a kapuba (1-1), majd a hosszabbítás második percében a szétugró sorfal alatt Bertus megszerezte a mindent eldöntő találatot (2-1).

 

Paks – Dunaújváros 2–1 (0–0)

Vezette: Szilasi Szabolcs – Ring György, Kormányos II. Gábor, Szabó Zsolt, Berger József. Tartalék játékvezető Szpisják Zsolt. Szövetségi ellenőr Martos Győző, játékvezető ellenőr Fazekas János.

PaksMolnár Péter – Gévay Zsolt, Báló Tamás, Kecskés Tamás, Kesztyűs Barna (Hahn János Csaba a 66. percben), Ródenbüchler István, Bertus Lajos, Bartha László, Könyves Norbert (Balázs Zsolt a 65. percben), Kulcsár Dávid, Haraszti Zsolt(Simon András a 60. percben). Vezetőedző: Csertői Aurél

Dunaújváros PASE: Safet Jahic – Villám Balázs, Hidvégi Sándor, Farkas Viktor, Csehi Tamás (Egejuru Godslove a 75. percben), Böőr Zoltán (Orosz Márk a 48. percben), Eppel Márton, Petneházi Márk, Vaskó Tamás, Jakab Dávid (Riberio Thiago a 46. percben), Nikházi Márk. Vezetőedző: Artner Tamás