Harsányi mesterhármas a Pápa ellen

U18

Pápa – Dunaújváros PASE 1:6 (0:3)

Nagy méretű, igen rossz minőségű műfüves pályán már az első perctől mi irányítottuk a mérkőzést, mely egészen a találkozó végéig kitartott. A teljes mérkőzésen végig a mi akaratunk érvényesült, ellenfelünknek a gólon kívül esélye sem volt a gólszerzésre. Bár nem játszottunk mezőnyben igazán jól, de az adódó lehetőségeinket végre kihasználtuk, és védekezésben is szervezett játékot produkáltunk, így teljesen megérdemelten szereztük meg második győzelmünket a tavaszi szezonban.

Dunaújváros PASE: Kovács- Bartha Roland, Furuglyás, Katona, Bartha Kristóf – Bartha Krisztián, Nagy – Kiss  – Harsányi, Ásványi, Benis

Vezetőedző: Bakos Zsolt

Cserék: Benis – Horváth Péter /5/ 18’, Nagy Márk – Csányi /5/ 68’, Kovács  – Győrffi /-/  78’,  Ásványi – Nagy D /-/ 78’, Harsányi – Badi /-/ 78’,

További tartalék: Budai Zsolt

Góllövő: Katona Ádám 11’, Harsányi István 30’,33’, 68’(11esből), Ásványi Norbert 78’, Badi Kristóf 90’,

Gólpassz: Bartha Krisztián, Ásványi Norbert, Kiss Barna, Harsányi István, Csányi Dávid

 

Megérdemelt győzelem!

U17

Dunaújváros PASE – Debrecen 4:2 (1:0)

Az alsóház egyik meghatározó csapata ellen, jó csapatjátékot bemutatva, megérdemelt győzelmet arattunk. A csapat egységes, bátor, kezdeményező volt az egész találkozó során. Zárt védekezésből gyors kontrákat vezettünk, és végre a helyzeteink egy részét be is lőttük! Jó csapatmunka, és több jó egyéni teljesítmény hozta meg a győzelmet. Sokat dolgoztunk és tettünk azért, hogy ilyen győzelmet arathassunk. A mentalitás, a mérkőzéshez való hozzáállás dicséretes!

Dunaújváros PASE: Késmárky – Ábért, Demeter, Hercsik, Molnár – Vajda, Takács – Polacsek, Kercsó, Dobos – Rajszki

Vezetőedző: Horváth Csaba

Cserék: Késmárky-Simon, 46’,Rajszki –Csala57’, Dobos-Kemerle,81’, Polacsek-Kolozsvári 91’

További tartalék: Perepelice

Gólszerzők: Demeter D, Vajda D, Kercsó B, 1öngól,

Gólpassz: Dobos Á, Takács Sz, Abért B, Vajda D,

 

 

Elmaradt a fordítás

U16

Pápa – Dunaújváros 2:1 (2-0)

Hatalmas tempóban kezdődött a mérkőzés, melyen mindkét csapatnak adódtak lehetőségei. A 25. percben egy védelmi hibát kihasználva a hazai csapat szerezte meg a vezetést (1-0), majd négy perc múlva a dunaújvárosi kapus hibája miatt megduplázta azt (2-0). A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamozott csapatunk, míg a pápaiak a védekezésre fektették a hangsúlyt. A 68. percben Balonyi András egy átlövésből szépített. A Pápa saját térfelére beszorulva hősiesen védekezett és nyerte meg a meccset. Csapatunk számára tanulságos volt a mérkőzés, nem tudunk hétről – hétre kétgólos hátrányból fordítani.

Dunaújváros PASE: Pölöskei – Hamar, Cislo, Tóth, Vajda – Szalai, Balogh – Parádi, Novák, Balonyi – Boldizsár

Vezetőedző: Viktor Ferenc

Cserék: Szabó Marci,  Sziládi Norbert, Garda Bence, Vágó Balázs, Parádi Erik, Topp Bence

 

Önbizalom növelő győzelem

U15

Dunaújváros PASE – Diósd 7:1 (0:0)

Az elmúlt hetek sikertelenségei után szerettünk volna győzelmet szerezni. Ehhez sokkal nagyobb akarásra, és pontosabb játékra volt szükség. Az első félidőben igyekeztek a srácok, de a befejezéseknél vagy pontatlanok, vagy határozatlanok voltak. Mindkét oldalon sokszor kerültünk a védelem mögé, de gólt nem sikerült rúgni, így a pihenőre gólnélküli döntetlennel vonultunk az öltözőbe. A szünetben még agresszívabb, és a befejezéseknél pontosabb játékot kértem, illetve Márton helyett Schneidert küldtem a pályára. Nagyon jól kezdtünk. Negyed óra alatt 2:0-s vezetést szereztünk, Schneider és Bors lévén. A második gólt Krajczár remek egyéni teljesítménye előzte meg! Sajnos a középkezdés után szépítettek a vendégek. (2:1) Nem sokáig örülhettek, mert a kezdés után Finta beadását Bors pöckölte a kapuba. (3:1) A következő nyolc percben Tóth kétszer bombázott a vendégek kapujába. (5:1) Egyre nyugodtabban játszottunk, remek akciókat vezettünk, régen játszott ilyen felszabadultan a csapat. Az utolsó két percben Schneider és Szabó talált be, beállítva a 7:1-es végeredményt.

Dunaújváros PASE: Fejes Dávid – Krajczár, Bereczki, Lovas, Szabó – Tóth, Pintér, Pinczési – Finta, Márton, Bors

Vezetőedző: Andriska Gábor

Cserék: Márton – Schneider 41’ , Tóth – Hollósi 71’

 

Döntetlen szakította meg a sikerszériát

U14

Dunaújváros PASE – Diósd 2:2 (2-0)

Ezen a mérkőzésen sajnos megszakadt a 8 meccs óta tartó győzelmi szériánk. Két, teljesen eltérő játékstílus találkozott a pályán. Ellenfelünk magas, hosszú labdákkal próbálkozott, szinte csak a pálya tengelyében, mi pedig próbáltuk rövid passzokkal, kis területen lévő játékkal felépíteni a támadásainkat. Egy megnyert mérkőzést sikerült döntetlenre kihoznunk, ennek fő oka a pocsék helyzetkihasználásunk volt. Az első félidőben kiválóan játszottunk, de nem 2:0-ára, hanem legalább 4:0-ra kellett volna vezetnünk. A helyzeteink ugyanúgy megvoltak a második félidőben is, de újra kihasználatlanul maradtak. A Diósd csapatában játszik a bajnokság egyik legveszélyesebb csatára, a második félidőben kétszer is villant, így a vége döntetlen lett. A mérkőzés összképét nézve azonban őt jól kikapcsoltuk a játékból, de sajnos két óriási egyéni hiba előzte meg a góljait.

Dunaújváros PASE: Németh – Behán, Rudolf, Halász, Rácz – Balogh, Palotai, Vajda –

Perjési, Schnierer – Kovács

Cserék: Garda Bálint, Balyi Adrián

További tartalék: Gergely Milán, Nagy László, Bagó Gergő, Gertner Patrik, Kocsis Dávid

Vezetőedző: Arany Dávid

Gólszerzők: Schnierer, Perjési (11-esből)

Sárga lap: Palotai Márk