Dunaújváros PASE – Diósgyőri VTK 0–0 (0–0)

Az ismerkedéssel nem sokat teketóriáztak a csapatok, akik nagy lendülettel kezdték az összecsapást. Az 5. percben Hidvégi ívelt vissza a vendég kapu elé, ahol kisebb kavarodás után felszabadítottak a védők. Jakab megmozdulása érdemelt tapsot, melyből megpróbáltunk kontrázni, de az utolsó passz nem sikerült.

jakab

Jó labdaszerzést követően Böőr tekerte be a labdát, melyet Jakab lőtt kapu mellé. Eppel húzta vissza egy csellel a labdát a 16-oson belül, akinek kihúzták a lábát, de a büntető elmaradt. Ismét Böőr adott középre, most Nikházi fejelt, melyet Antal könnyen ölelt magához. Okuka a jobb oldalról lőtt be a kapu elé egy labdát, mely veszélyesen surrant el a lábak előtt. A nagy rohanás a 20. percre egy kicsit csillapodott. Három perccel később Eppel rontott rá egy lehetetlennek tűnő labdára, melyet végül hamarabb ért utol, mint védője, bele is pöckölt, azt Antal a mezőnybe rúgta. A labda azonban Böőrhöz került, aki azonnal visszalőtte azt az üresnek tűnő kapuba, de Antal ismét góltól mentette meg csapatát. A 30. percben újabb tizenegyes gyanús helyzet alakult ki a diósgyőri kapu előtt, Nikházit húzták el, de a síp ismét néma maradt.

nagy gergely

Bognár szabadrúgását fogta szépen Nagy, majd Petneházi állt a labda mögé az ellenfél térfelének közepén. A szabadrúgásról alig maradt le Eppel, de így is védenie kellett Antalnak.  Öt perccel a vége előtt Jakab beadását Böőr lőtte meg, de beleléptek a védők. Több lehetőségünk volt, mint a Diósgyőrnek, így a 45. percben is. Nikházi-Jakab összjáték végén Böőr lőtt kapu fölé. Ismét Jakab volt az előkészítő, Vaskó fejelt, Antal hatalmas bravúrral fölé tenyerelte a labdát.

villám

A gól nélküli első félidő után Hidvégi passza nem sikerült a diósgyőri kapu előtt, majd Eppel Jakab és Orosz is kiharcolt egy-egy szögletet. Továbbra is veszélyesebbek voltunk ellenfelünknél. Eppel indította Böőrt, aki lövéshez is jutott, ám Antal hárított. Két perccel később csapatkapitányunk szerzett labdát, mellyel jól indult előre, de az utolsó passzba hiba csúszott. Az 58. percben Okuka dolgoztatta meg Nagyot, majd Nikházi harcolt ki szabadrúgást az ellenfél alapvonalától 11 méterre, a pontrúgás azonban nem sikerült. Eppel bal alsó sarokra tartó bombáját fogta Antal. Formás hazai akció futott végig a 68. percben. Thiago futott le mindenkit, aki Böőrhöz passzolt, a beadás Jakabhoz került, de Antal ismét, most kapujából kifutva hárított. Továbbra is mi irányítottuk a játékot, ismét helyzetekig jutva. Thiago-Böőr háromszögelés után Grubljesic fejére érkezett a beadás, aki közelről fejelt kapu fölé. Jakab cselezte be magát helyzetig, de a védők blokkolták lövését.

 

 

szalai1

 

szalai2

Már csak hét perc volt hátra, amikor Vaskót kellett sérülés miatt lecserélni, míg a másik oldalon Szalai szintén sérülés miatt hagyta el a pályát.

szalai3

 

Minden dunaújvárosi labdarúgó és szurkoló nevében mielőbbi gyógyulást kívánunk

Szalai Vilmosnak!

Okuka szabadrúgása Nagyig jutott, majd Gosztonyi húzott kettővel többet lövés helyett. Bacsa ütötte be kézzel a labdát a kapunkba, sárga lap lett a jutalma csakúgy, mit Csicsvárinak.

böőr

 

böőr1JPG

Az 5 perces hosszabbítás felmutatásának pillanatában Farkas lőtt alig mellé, majd Böőr sem talált kaput. Egy perccel ezt követően Thiago varázsolta Böőr fejére a labdát, melyet Antal szemmel vert, és mellé ment. Óriási helyzet volt. Győzelmet érdemeltünk volna, de nem sikerült.

Dunaújváros PASE – Diósgyőri VTK 0–0 (0–0)

Vezette: Solymosi Péter, Ring György, Kormányos II. Gábor, Oláh Gábor, Molnár Attila és Szpisják Zsolt

Dunaújváros PASE: Nagy Gergely – Villám Balázs, Hidvégi Sándor, Jakab Dávid, Böőr Zoltán, Eppel Márton, Petneházi Márk, Vaskó Tamás (Farkas Viktor a 83. percben), Orosz Márk (Riberio Thiago a 61. percben), Nikházi Márk (Grubjesic Nikola a 66. percben), Szekeres Adrián. Vezetőedző: Artner Tamás

Diósgyőri VTKAntal Botond – Drazen Okuka, Szalai Vilmos (Csicsvári Milán a 83. percben), Németh Milán, Eperjesi Gábor, Grumic Miroslav, Kim Hoyoung, Bognár István (Bacsa Patrik a 71. percben), Gosztonyi András, Barczi Dávid, Griffiths Georges Henri Aboubacar (Takács Tamás a 71. percben). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.