1. november 1-én a Dunaújváros hazai pályán győzött.

Gólban gazdag meccs volt a novemberi!

Az OTP Bank Liga 13., Pécs elleni derbijén második hazai meccsét nyerte csapatunk.

Dunaújváros – PMFC 3-2 (0-1)

Csapatunk sorban alakította ki a lehetőségeit, de a Pécs hátvédjei több alaklommal is jól blokkolták lövéseinket. Nikháziék agresszív letámadó játékukkal már a vendégek térfelén többször is labdát szereztek, de Poleksicnek csak a 11. percben kellett először közbeavatkoznia. Újra a pécsi kapus bizonyította tudását Petneházi szabadrúgása után, majd a vendégek egy sarokrúgást követően Balogh lövésével megszerezték a vezetést (0–1). Válaszként Nikházi lövése érkezett, melynek védéséhez ismét Poleksic bravúrjára volt szükség.

zsótér2

A fordulás után Csehi labdáját Zsótér csukamozdulattal fejelte meg, csak pár centin múlott.

petneházi

Az egyenlítés az 55. percben sikerült, ekkor Petneházi szép mozdulattal lőtte ki a bal alsó sarkot (1-1). A nyíltsisakos küzdelemből ismét a vendégek jutottak előnyhöz, Márkvárt a védők gyűrűjéből kilépve gurította el a labdát Nagy mellett (1-2). A középkezdés után Villám beadását Orosz bólintotta mellé, majd ismét Orosz volt a főszereplő, akinek szabadrúgása a kapufán csattant.

böőr gól

böőr gól1

A 79. percben Böőr révén ismét egyenlítettünk (2-2). A mieink azonban nem elégedtek meg az egy ponttal, és sorban alakították ki a helyzeteket.

közönség

A találkozó 82. percében szinte felrobbant a stadion, amikor Godslove befordult a védők mellett, és óriási gólt ragasztott a kapu jobb oldalába (3-2). A játékvezetői sípszó után joggal örülhettünk az újabb győzelemnek.

csapat

Akkor így álltak fel a csapatok:

 

Dunaújváros – PMFC 3-2 (0-1)

Vezették: Solymosi Péter, Berettyán Péter, Horváth Zoltán

Kezdőcsapatok:

Dunaújváros PASE: Nagy Gergely – Villám Balázs, Farkas Viktor, Lázár Zsolt, Csehi Tamás, Böőr Zoltán (Muscat Rowen a 87. percben), Sárközi Norbert, Petneházi Márk (Godslove Ukwuoma a 75. perben), Zsótér Donát (Riberio Thiago a 64. perben), Orosz Márk, Nikházi Márk. Vezetőedző: Dobos Barna.

PMFC: Poleksic Vukasin – Nagy József, Balogh Béla, Romic Danijel, Mohl Dávid, Horváth Adrián, Causic Andrej (Pölöskei Péter a 72. percben), Wittrédi Dávid (Frölich Roland a 55. percben), Márkvárt Dávid, Szatmári Lóránd, Kővári Róbert (James Manjrekar a 75. percben). Megbízott edző: Kulcsár Árpád

 

Ma azonban teljesen más meccs vár a mieinkre Pécsen, ahol a találkozót Iványi Zoltán vezeti. Asszisztensei Albert István és Buzás Balázs lesznek, a tartalék játékvezető Ring György.

 

A meccs 1830-kor kezdődik, melyről honlapunkon élőben számolunk be, de aki teheti, jöjjön velünk, szurkoljunk a helyszínen csapatunknak.

 

Hajrá Dunaújváros!