Folytatódik a pályarekonstrukciós program

Ahhoz, hogy számukra a magyarországi viszonyok közötti megfelelő körülményeket megteremtsük infrastruktúra is kell. Ez a felzárkózás megkezdődött! Nem a nemzetközi, hanem a magyar mezőnyhöz!

DSC_0005

Nagy öröm, hogy Dunaújváros Megyei Jogú város Önkormányzatának, valamint az MLSZ TAO-s pályázati lehetőségének jóvoltából elkészült egy szép ékköve városunknak, a volt Vidám Park helyén a nagy- és kis műfüves pályánk. Így a stadion közelében egy kisebb labdarúgó centrum alakult ki.

DSC_1017

Tavaly, vagyis 2014-ben a magyar állam 600 millió forintot biztosított arra, hogy első ütemként megkezdődjön a Dunaújváros Stadion több lépcsőből álló rekonstrukciója. Ebből az összegből elkészült a legmodernebb televíziós közvetítést is kiszolgáló világítás, valamint a Debrecen elleni mérkőzés előtt átadták az új, a modern igényeknek és az MLSZ előírásainak is megfelelő eredményjelzőt.

9

 

 

Ami azonban ebből az ütemből hátra van, az a pályatest megújítása.

1

2015. május 26-án a kapuk felszedésével, valamint a munkaterület átadásával ez a munkálat is megkezdődött.

4

A munkagépek felsorakoztak, és megkezdték a most már látványos földmunkát. Ebben a munkafázisban a nagy mennyiségű esővíz elvezetése miatt alácsövezik a pályatestet, lefektetik a fűtéscsöveket, valamint a locsoló rendszer is kiépítésre kerül.

2

A következő szezonra már új, a jelen kor körülményeinek mindenben megfelelő gyepen játszhatnak labdarúgóink.

3

A cél egyértelműen az, hogy a Dunaújvárosi Stadion is megfeleljen a XXI. század követelményeinek. Ezek az infrastrukturális beruházások gazdagítják a várost, az egyesületet, és további fejlesztési lehetőségeket nyitnak meg. Arról nem is beszélve, hogy ez a munka a kistérségi és az amatőr sporttevékenységekre is pozitív hatást gyakorol.