NB I-es U17-es csapatunk 2015.05.09-én 1000-kor a Videoton FC együttesét fogadja. A megyei rangadó, legyen szó bármely korosztályról is, kiemelt jelentőséggel bír labdarúgóink számára. Ennek megfelelve, és a Debrecen elleni 4-2-es győzelem örömével felvéterzve készülnek a fiúk, hogy izgalmas összecsapáson megszerezzék a három bajnoki pontot. Horváth Csaba edző szerint ez benne is van a csapatában, akik rendkívül kemény edzésmunkával készülnek a vidi ellen.

U17 horváth csaba vezetőedző

– A Debrecen elleni győzelem a fiúkban egy olyan gátat szabadított fel, ami pozitív irányba mozdított el bennünket. Várjuk ennek a folytatását. Ez látszott a heti edzésmunkán is, ahol feldobódott, jó hangulatban dolgoztunk. Nagyon bízom a csapatban, és abban is, hogy győztesen fogjuk lezárni ezt a találkozót.

– A folytatásra tekintettel mit jelentene a Videoton elleni siker?

– Sajnos már nem kizárólag a mi kezünkben van a sorsunk, de matematikai esélyünk van arra, hogy az álmainkat megvalósítsuk. Még kilenc pontot lehetne szerezni a bajnokság végéig, így bármi lehetséges. Ezért minden meccsnek nagy a jelentősége, így a szombatinak is. Mivel a Debrecen ellen megjött a siker, melynek ízét megéreztük, ezt szeretnénk továbbvinni. De ez a bajnokság nem csupán azért fontos, hogy bennmaradunk-e, vagy sem, hiszen ennél sokkal lényegesebb a játékosok sorsa. Az azonban biztos, hogy én még ennyire nem voltam bizakodó, mint most. Nagyon jót tett néhány játékosomnak – Vajda Dávid, Takács Szabolcs, Csala Dávid, Hercsik Ádám, Dobos Áron, Hompót Dániel – az egyéni képzés, így már az akadémiák ellen is fel tudjuk venni a harcot.

Dobos Áron kontra Csongrádi Márk

A Dunaújváros-Videoton meccs pikantériája, hogy egymás ellen játszik majd, és lehet, hogy gyakran találkoznak is majd egymással meccs közben Dobos Barna klubigazgatónk és Csongrádi Ferenc szakmai koordinátorunk fiai.

– Ezen még nem gondolkodtam – mondta Horváth Csaba vezetőedző -, és Áronnal sem beszéltem erről. Nem hiszem, hogy ennek nagy jelentősége lenne, főleg úgy, hogy a mi játékosunk két évvel fiatalabb, mint az a korosztály, melyben játszik. Az viszont lehetséges, hogy egymás párjai lesznek, ezért sokat fognak találkozni a meccs alatt. Ez viszont tartogathat magában érdekességeket, izgalmakat. Fiatalsága ellenére nagyon bízom Áronban. Azzal nem árulok el hatalmas titkot, hogy nagy tehetség, hiszen a korosztályos válogatott is minden mérkőzésen számít rá.

A vezetőedző tehát nem élezné ki a szombati meccset a két fiatal közötti párharcra, de vajon mit gondolnak erről az érintettek, vagyis Dobos Áron és Csongrádi Márk?

dobos áron

– Minden mérkőzésre úgy készülök, és ez az elsődleges célom is – emelte ki Dobos Áron a beszélgetésünk során többször -, hogy mielőbb be tudjak mutatkozni a legjobbak, az NB I-sek mezőnyében is. Természetesen dunaújvárosi színekben. Ezért is szurkolok nagyon a felnőtteknek, akiknek mérkőzéseit a helyszínen szeretem követni, hogy sikerüljön a bennmaradás. Az ő sikerük a mi motivációnkat is nagyban növeli. Ilyenkor sokat tanulhatok tőlük, még úgy is, hogy kinézek magamnak egy játékost, akit az egész mérkőzés alatt figyelek, és az ő általa mutatott helyezkedésekből, ritmusváltásokból, megoldásokból merítek tapasztalatot. Bízom abban, hogy a kiesési zónából elmozdulva a Diósgyőr ellen hazai pályán is győz a csapatunk.

– Érdekes összecsapásra készültök, hiszen a Videoton ellen játszotok majd, ahol többet találkozhatsz majd Csongrádi Ferenc fiával, Márkkal. Van-e ennek számodra bármilyen jelentősége?

– Ebben nem látok nagy különlegességet, inkább azt tartom fontosnak, hogy jó játékkal győzzük le őket, és a végén maradjunk benn az NB I-ben. Parázs hangulatú mérkőzésre számítok. Az csupán plusz, hogy ezt akár Csongrádi Márkkal szemben bizonyíthatom majd, de számomra ennél sokkal nagyobb motiváció a győzelem megszerzése, hiszen ez a találkozó a bennmaradásról is dönthet. Ehhez alapot ad legutóbbi, a Debrecen elleni sikerünk, amelyre most építkezhetünk. A győzelem lehetősége ezt megelőzően több összecsapásban is benne volt, de még jókor jött ez a három pont. Most kijött a csapatnak a lépés, jó pillanatokban rúgtuk a gólokat, így nem tudott felzárkózni ellenfelünk. A siker a hangulatunknak is jót tett, megnövekedett önbizalommal várjuk a Videoton elleni találkozót.

 

Csongrádi Márk (9-es mezben) szerint igazi presztízs csata lesz a két csapat között:

videoton

– A találkozó külön pikantériája, hogy édesapám a dunaújvárosi klub alkalmazásában áll. Nekem és a csapatnak is száz százalékot kell nyújtanunk, ha eredményesek akarunk lenni. Dobos Áronnal nézőként sokszor találkoztunk a Dunaújváros PASE hazai NB I-es mérkőzésein, de a pályán csak egyszer csaptunk össze. A bajnokság őszi fordulójában Székesfehérváron sikerült legyőznünk őket. A mostani összecsapáson elképzelhető, hogy egymással szemben játszunk majd, de küzdőtéren ugyanolyan ellenfél lesz, mint akárki más. Az biztos, hogy kiemelt figyelmet kell rá fordítani, mert jó játékos. Remélem a mérkőzést követően is megmarad a baráti viszonyunk.