Csapatunkra szombaton újabb izgalmak, és fontos pontok várnak, hiszen a Pécs csapatához utazunk. Nem kell bizonygatni, hogy ennek a találkozónak mekkora jelentősége van. Bíznunk kell csapatunkban, hogy hasonló játékot láthatunk majd tőlük, mint a legutóbbi fordulókban, és a helyzeteinket, csakúgy, mint Szombathelyen, értékesíteni kell. Artner Tamás vezetőedzőt kérdeztük a Diósgyőr elleni összecsapásról, valamint a Pécs elleni elvárásokról.

artner3

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – Nagyon dühös voltam a mérkőzés után, hiszen nem ütöttük le a meccslabdát. Könnyebb helyzetben lennénk, ha megnyertük volna a meccset, mivel így a hátralévő időben magunknak okoztunk ezzel problémát. Egy olyan mérkőzés lett 0-0, ahol nagyon sok óriási ziccerünk maradt kihasználatlanul. Ha összességében tekintem az összecsapást, a Diósgyőr akkor sem mondhatott volna semmit, ha nagyarányú győzelmet aratunk, hiszen volt legalább hat-hét óriási ziccerünk. Folyamatosan fölényben játszottunk. A csapattal nem néztük meg utólag a találkozót, mert nem akarom, nem akartam azt, hogy ez benne maradjon a fejekben. Ezen túl kell lépni, ezzel már nem, csak kizárólag a Pécs meccsel foglalkozunk.

artner2

– Az utóbbi találkozóit megnyerő Pécs ellen mit várhatunk?

– Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, melyet a Szombathely ellenihez tudnék a legjobban hasonlítani. Abszolút hatpontos találkozó lesz. Ha a Pécs edzője lennék, akkor azt gondolnám, most jött el az idő arra, hogy egy hazai győzelemmel bebiztosítsuk a bennmaradást. De ezt én nem fogom engedni. A Pécs jó csapat, a játékstílusa azonban fekszik nekünk, így úgy érzem, reális esélyünk van az idegenbeli győzelem megszerzésére. Ha olyan felfogásban játsszunk, mint legutóbb, de pontosabbak leszünk, akkor megnyerhetjük ezt a ki-ki meccset. A hazai csapat fellépésén sok fog múlni, ami meghatározhatja a mi játékstílusunkat is.

artner1

– Van-e teher a csapaton?

– Természetesen igen, de én ezt nem terhelem rájuk feleslegesen. Ezt az érzést, feladatot ők nagyon jól kezelik. Nem ezen fog múlni a bennmaradásunk. Az azonban, hogy ezt ki hogyan dolgozza fel, egyén függő. Ezt azonban beszélgetéssel, a csapat közösségének összefogásával lehet csillapítani. A folyamatos harci tüzet látom a fiúkban, de ezt a hőfokot a mérkőzésen kezelni tudni kell. Nem szabad, hogy bárki is túlságosan túlpörögjön. Higgadtan, nyugodtan, de a győzni akarással a tudatban kell megnyerni a találkozót. Ebben a csapatban több ilyen játékos is van.

– Vannak-e sérültjeink?

– Wolfera és Sóronra biztosan nem számíthatok, a többiek játékra készek lesznek.

artner

– Mennyire befolyásolhat benneteket az, hogy pénteken rendezik a Haladás-Nyíregyháza meccset?

– A találkozó végeredménye biztosan befolyásolni fog bennünket, hiszen ha a Szombathely győz, akkor nehezebb lesz azt a játékosoknak feldolgozni. Én azonban elképzelhetetlennek tartom, hogy a Haladás legyőzze a Nyíregyházát.