Labdarúgó szervezetink szervezésében május 7-én ételosztás lesz a Petőfi ligetben.

etelosztas_dlsz

A három meghatározó labdarúgó szervezet első közös karitatív megmozdulásán azon dolgozik, hogy minden zökkenőmentesen történjen.
A Dunaújváros PASE, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, valamint a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata ételosztást hirdet 2015. május 07-én, csütörtökön, 13 órára a Petőfi ligetbe.  A rászorulóknak 500 adag babgulyást osztanak majd szét, mely a Fészek Tanétterem konyháján készül el. Az ételt a helyszínen felállított asztaloknál fogyaszthatják majd el az ebédelni vágyók, de azok, akik éthordóval érkeznek, családjuknak haza is vihetnek az ebédből. Azt, hogy kiket várnak a szervezők, azt Petrás Gábortól, a DLSZ főtitkárától, aki egyben a Dunaújváros PASE programszervezője is tudtuk meg:

petras_2

– Elsősorban alacsony jövedelemből élő idős embereket, többgyermekes, halmozottan hátrányos helyzetű családokat, és a nehéz körülmények között élőket várjuk, de természetesen mindenkit szeretettel fogadunk, akik jól akarnak lakni az adományból. Reméljük, hogy ezzel sikerül mosolyt csalni a rászorulók és a segítők arcára egyaránt. Az egyik legfontosabb üzenete az akciónak az, hogy nem mehetünk el azok mellett, akiknek valamikor, valahol megbicsaklott az életük. Sokaknak már egy tányér meleg étel is nagy segítség, mert mindenkinek jár egy kis törődés, egy kis gondoskodás. A sport ereje pedig ide is elér.
A városban indított jótékony akcióknak Barna Gábor technikai munkatársunk mindig elkötelezett támogatója volt, aki most az egyik főszervezőként igyekszik kivenni a részét a munkából:

gabo

– Meggyőződésem, hogy fontos a segítség és az ilyen karitatív akciók közelebb tudják hozni az embereket egymáshoz. Aktívan részt veszek mindhárom labdarúgó szervezet munkájában, többek között ezért is tartom fontosnak az ilyen közös megmozdulásokat. Szívet melengető volt, hogy mindhárom sportszervezet vezetői az első pillanattól kezdve rendkívül pozitívan állt az ételosztás ötletéhez. Dobos Barna, a Dunaújváros PASE klubigazgatója, Budavári Árpád, a Dunaferr DF Renalpin FC koordinációs vezetője, valamint Kalácska András elnök, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség részéről azonnal a támogatásukról biztosítottak, amikor felvetettük a tervünket.

Az ételosztásra 2015. május 07-én, csütörtökön, 13 órakor a Petőfi ligetben kerül sor.