PMFC – Dunaújváros PASE 2–0 (0–0)

kezdő 11

Egy kisebb újvárosi védői könnyelműködéssel kezdődött a meccs, melyből majdnem baj lett. Az első percekben nem estek egymásnak a csapatok, melyből az volt várható, hogy nagy taktikai harcra lesz kilátás. A mieink fegyelmezetten visszazártak saját térfelükre, ezzel lezárva a Pécs előtti területeket, akik ezt megpróbálták a védőink mögé ívelt labdákkal feltörni, melyekből Szatmári okozott többször zavart. A 13. percben sikerült először egy kicsit kijjebb jönnünk a szorításból, de nem sokáig, mivel a túloldalon Szatmári harcolt ki szögletet, melyből Makriev lábáról centikkel perdült a kapunk mellé a labda. A játék ezen szakaszában egyértelmű volt a hazai fölény, akik már a térfél közepén elvették tőlünk a labdát. Jakab harcossága után jutottunk szöglethez, melyből egy kisebb kavarodás után felszabadítottak a védők.Húsz perc telt el a találkozóból, amikor áttehettük a súlypontot a hazaiak térfelére. A lehetőségünk is meg volt, Jakab 18 méteres lövését védte Poleksic. Ojdanic legutolsó védőként csúszott meg, így a labdára Jakab érhetett oda, aki Böőrhöz passzolt, aki egy csel után lövéshez is jutott, de a labda elkerülte a bal felső sarkot.

Böőr lövés

 

Óriási ziccert maradt ki a 30. percben! Csehi beadása után Nikházi elé került a labda, aki azt hat méterről lőtte kapu mellé. Válaszként Hidvégi rossz felszabadító fejese ment középre a tizenhatos vonalánál tisztán álló Makriev elé, aki azonnal visszalőtte az üresnek tűnő kapu irányába a labdát, de Nagy még időben visszaért. Szépségdíjas támadás végén már-már újabb helyzetnek örülhettünk, de a beadásra visszaértek a pécsi védők. A félidő hajrájára kiegyenlítődött a találkozó. Több alaklommal is sikerült bevinni a labdát a hazaiak tizenhatosán belülre, a lehetőségek is megvoltak, de a befejezések nem sikerültek. Ez történ a 43. percben is, ekkor Eppel jó csel után lőtt az oldalhálóba.Eppel

 

Vége az első félidőnek. Egyelőre 0-0.

Elkezdődött a második félidő.

Fordulás után Hidvégi és Nagy egyet nem értése után sarokrúgáshoz jutott a Pécs, de szerencsésen sikerült megoldani a szituációt. Eppel harcolt ki szögletet, melyet Jakab tekert középre, de eredménytelenül. Hidvégi helyére Thiago érkezett, így szerkezetet is váltottunk azzal, hogy Csehi hátrébb jött egy sorral.

Titi

A tempó az első félidő végéhez képest kissé csökkent, a kapuk nem forogtak veszélyben. A csereként beállt Frőlich tartotta meg jól a labdát, lövéshez is jutott, de az elkerülte a kapunkat. Eppel kapott egy ajándék lepattanót, de sajnos nem a kapu irányába fordult, így nem lett belőle helyzet. Nem úgy egy perc múlva, amikor Böőr fejelt kapu mellé. A 71. percben ismét hazai szöglet, de Nagy remek mozdulattal húzta le a beívelést. Uzoma fordulásból próbálkozott, majd Szekeres védekezett remekül. Mintha egy kicsit enyhült volna a figyelmünk, ami abból látszódott, hogy nem tudtuk szorosan felvenni a hazai csatárokat.Egy ilyen lehetőségből lőtt jócskán fölé Frőlich. Pauljevic bombázott közelről, ismét Nagynak kellett védenie, majd Uzoma lőtt mellé. A Pécs hatalmas iramot diktálva benyomott bennünket kapunk elé, melyből Frőlich közeli lövése után a 82. percben megszerezte a vezetést (1-0). Az egyenlítésre a 85. percben volt lehetőségünk, Thiago passzát Nikházi rúgta mellé. A hazaiak a hosszabbításban jól tartották meg a labdákat, sőt, a csereként pályára lépő Frank első labdaérintéséből eldöntötte a meccset (2-0). A 94. percben még szabadrúgáshoz jutottunk, melyet Nikházi végzett el, de azt Poleksic kiütötte. Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, míg a Pécs bebiztosította bennmaradását.

csehi

A két csapat összeállítása a következő:

Pécs: 1253 néző

 

 

PMFC – Dunaújváros PASE 2–0 (0–0)

Vezette: Iványi Zoltán – Buzás Balázs, Ring György, Szőts Gergely, Gaál Gyöngyi és Medovarszki János

PMFCPoleksic Vukasin – Horváth Adrián, Balogh Béla, Ojdanic Branko, Eke Uzoma, James Manjrekar, Pauljevic Branko, Weitzer Ivor, Márkvárt Dávid, Szatmári Lóránd, Makriev Dimitar Ivanov.

Cserék: Helesfay Donát – Heffler Norbert, Frank Richárd, Tadejevic Mario, Kővári Róbert, Frőhlich Roland, Nagy József. Vezetőedző: Jarni Robert.

Dunaújváros PASE: Nagy Gergely – Villám Balázs, Hidvégi Sándor (Riberio Thiago az 56. percben), Csehi Tamás, Böőr Zoltán, Eppel Márton, Petneházi Márk (Grubjesic Nikola a 84. percben), Vaskó Tamás, Jakab Dávid, Nikházi Márk, Szekeres Adrián.

Cserék: Jahic Safet – Farkas Viktor, Lázár Zsolt, Papp Máté, Sárközi Norbert, Riberio Thiago, Grubjesic Nikola.

Vezetőedző: Artner Tamás