Solymosi Péter, Ring György, Kormányos II. Gábor, és Szpisják Zsolt, továbbá Oláh Gábor és Molnár Attila vezetik a Diósgyőri VTK elleni meccset.

solymosi péter

 

A veszprémi születésű Solymosi Péter profi labdarúgó-játékvezető. Polgári foglakozása gépkocsivezető.
Jellemzéséből azt olvashatjuk, hogy szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes. Fizikai felkészültsége lehetővé teszi, hogy esemény közelből hozzon döntést. Játék- és játékos párti, ismeri és alkalmazza a játékszabály szellemét. Szabályszerűen bünteti a durvaságot, az alattomos játékot, a túlzott erőbevetés alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást.

Pályafutása
A játékvezetői vizsgát 1995-ben tette le, majd megyéjében különböző labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Végig járva a “szamárlétrár”, ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 2001-ben került a legmagasabb osztály, az NB. I-es játékvezetők tagjai közé. Az MLSZ JB küldőinek jóvoltából amolyan házi bíróként működik az MTK- Győri ETO bajnoki mérkőzéseken.

Kitüntetései
2006-ban Vad II. István mögött a második legjobb magyar játékvezetői eredményt érte el, a nemzetisport munkatársainak osztályzatai alapján. 2006-ban és 2007-ben az MLSZ által alapított “Herczka Pál”-díjat (az “Év Játékvezetője”) érdemelte ki.

 

forrás: focibiro.hu