Labdarúgó csapatunk Eppel mesterhármasának, Jakab három gólpasszának és egy góljának köszönhetően 4-1-re legyőzte idegenben a Szombathelyi Haladást!

Csapatmunkából jeles!

DSC_0071

A sorsdöntő mérkőzések közüli első összecsapáson magabiztosan nyert csapatunk, ezzel lépéselőnybe került riválisaival szemben.

DSC_0268

A mérkőzés után így értékelt a két vezetőedző:

Artner 0422

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – Azzal kezdeném, hogy megköszönöm a szombathelyi szurkolóknak ezt a fogadtatást, amely életem egyik legszebb pillanata volt. Köszönöm csapatomnak a mérkőzést. Véleményem szerint az előző két összecsapáson is benne volt az együttesben ez a teljesítmény, de ott sajnos ilyen-olyan okok miatt ez nem jött ki belőlük. Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Ez annak a munkának is köszönhető, amit az utóbbi hat hétben végeztek el. Úgy érzem, hogy ők is, a vezetőség is és a város is elfogadott bennünket. Nagyon készültünk a Haladásra. Tudtuk, hogy mit játszanak, tudtuk a gyenge pontokat. Azt, amit felépítettünk, teljes mértékben ült. Ott tudtunk gólokat rúgni és helyzeteket kialakítani, ahol a gyenge pontjaik voltak. Egyértelműen ott nyertük meg a mérkőzést. Jó periódusokban rúgtuk a gólokat, melyhez hozzájárult játékosaim taktikai fegyelmezettsége is, melyet maximálisan betartottak. A hazaiak két ékét le tudtuk venni a játékból, le tudtuk zárni a széleket. Megemelem kalapomat a fiúk előtt! Van még négy meccs, melyek nem lesznek egyszerűek, de mindent megteszünk azért, hogy bennmaradjunk. Még egyszer megköszönöm a Haladás szurkolóinak fogadtatását, akik értékelték azt az öt évet, melyet edzőként töltöttem itt el, és azt a tizenhatot, amit az utánpótlásért dolgoztam, és ezután is dolgozni fogok. Vannak emberek, akik ezt nagyon nem értékelték, de hát ez van.

Kuttor Attila (vezetőedző, Haladás): – Először is gratulálok a Dunaújvárosnak, akik a mai mérkőzésen jobban futballoztak nálunk. A jövőt tekintve nekünk abból kell építkeznünk, amit 0-3 után játszottunk. Az előtte történtekért én is felelős vagyok! Kigondoltunk egy játékrendszert, mely a mai találkozón nem működött. A játékosállományunknak megfelelő játékot csak háromgólos hátrányunk után tudtuk nyújtani. Akkor természetesen a Dunaújváros egy másfajta játékra rendezkedett be, ettől függetlenül ott voltak az értékes lehetőségeink. A párharcokat nem jól játszottuk le, ezért sem sikerült ellenfelünk fölé emelkednünk.

DSC_0280

A lefújás pillanata is eljött, mely meghozta a győzelmünket, és az örömünket is, melyet a DVTK hazai sikere a Pápa ellen csak növelni tudott!

Május 9-én érkezik a Diósgyőr.

Nagyszerű játékot láttunk csapatunktól, akiket egy maroknyi szurkolótábor is elkísért. Köszönet érte! Most azonban arra kérem szurkolóinkat, hogy jöjjenek minél többen, bíztassuk közösen a mieinket, hiszen az a DVTK érkezik hozzánk, amely a Pápát győzte le, ezzel megszerezve tavaszi első sikerét. A mérkőzés 14 órakor kezdődik.