A rövid nyári szünet után csapatunk a mai napon megkezdte a felkészülést az NB II őszi szezonjára.

Három héttel az NB I záró fordulója után Dobos Barna, a Dunaújváros PASE ügyvezető igazgatója értékelte az elmúlt időszakot, majd a hosszú távú terveket vázolta fel.

dobos barna 1

– Nagy bravúr volt felnőtt csapatunk számára az NB I-be jutás, ahol a bennmaradást tűztük ki célul. Az utunk elején azonban már tudtuk, hogy ez nagyon nehéz lesz. Ehhez nagyon közel álltunk, hiszen egészen az utolsó mérkőzésig versenyben voltunk. A kiesés természetesen elszomorított bennünket, de azon kell dolgoznunk, hogy ha a jövőben újra lesz lehetőségünk az NB I-be jutáshoz, akkor hosszú távon is ott tudjunk maradni.

– Térjünk át a jövőképre.

– A három évvel ezelőtti célunk az volt, hogy stabil, legalább másodosztályú felnőtt csapatunk legyen. Jelenleg a csapatépítés új szakaszába érkeztünk. Az újonnan kialakított játékosállománnyal a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk majd.

– Ez miként történik meg?

– Az elmúlt években több rutinos, az NB I-et is megjárt játékos került hozzánk, akik a csapat gerincét alkották. Például vezéregyéniségünk és csapatkapitányunk Böőr Zoltán, aki az utolsó mérkőzésen súlyosan megsérült, és ennek következtében nagy valószínűséggel befejezi nagyon sikeres játékos pályafutását. Reményeink szerint ő a jövőben is egyesületünknél fog tovább dolgozni.

– Milyen kerettel indul neki csapatunk a másodosztálynak?

– Több részre bonthatjuk a keret kiépítését. A biztos távozók a külföldi játékosaink. Így közös megegyezéssel szerződést bontottunk Dino Gavriccsal, Nikola Grubljesiccsel, Safet Jahiccsal és Riberio Thiagoval. Godslove számára még van lehetőség csapatunknál maradni. Ő már régóta Magyarországon játszik, így kérelmezte, hogy felvehesse a magyar állampolgárságot. Ez az alapkitétele a leendő közös munkának.

– Folytassuk azokkal, akik kölcsönjátékosként szerepeltek nálunk.

– Papp Máté a Videotonhoz, Nikházi Márk pedig a Diósgyőr csapatához került vissza.

– Vegyük sorra azokat a játékosokat, akikről biztosan tudható, hogy nem lesznek csapatunknál.

– Lázár Zsolt és Hidvégi Sándor szerződése lejárt, így ők szabadon igazolhatóak. Nagy Gergely a két klub megegyezése alapján a Vasas csapatához igazolt.

– Ezek után kialakult a csapat jövőbeni gerince. Lesznek-e új igazolások?

– Az előzetes információk alapján a bajnoki mérkőzéseken három húsz éven aluli játékost kell szerepeltetni úgy, hogy az egyik 1995-ös, a másik 1996-os, a harmadik 1997-es születésű legyen. Ennek alapján a csapatunkba elsősorban saját utánpótlásunkban nevelkedett fiatal játékosokat építünk be, vagy olyan tehetségeket, akik egyesületünkhöz igazolnak. Őket egészítenénk ki tapasztalt, minőségi, meghatározó labdarúgókkal. Ennek megfelelően kötöttünk szerződést a példa értékű játékos pályafutással rendelkező Szűcs Lajossal, aki fiatal csapatunknak – Böőr Zoltán kiválása után – tapasztalatával, rutinjával a nehéz pillanatokban a pályán belülről tud segíteni. Rá most és aktív pályafutása végeztével is egy hosszú távú együttműködés keretében a kapus képzésben is komolyan számítunk. Szűcs Lajos olyan húzó erővel rendelkezik, amelyek városunkban, továbbá országos szinten is felkelti a leendő kapusok érdeklődését.

– Változik-e az edzői stáb?

– Igen. Milinte Árpád az utánpótlás képzés mellett a felnőtt csapat kapusedzője is lesz.