Elmaradt a bravúr a labdarúgó NB I utolsó fordulójában, így egy küzdelmes, izgalmakban bővelkedő évet követően labdarúgó csapatunk búcsúzott az első osztálytól. A Paks utáni sajtótájékoztatón a két edző pár szóval a szezont is értékelte.

artner

Artner Tamás (vezetőedző, Dunaújváros): – Azt kaptam ettől a mérkőzéstől, amire nagyjából számítottam. Mi nem most, hanem a két hazai találkozón, a Diósgyőr és a Debrecen elleni találkozókon buktuk el bennmaradásunkat. Az utolsó meccsünk olyan helyzet volt, ahol elképzeltük, hogy bennmaradhatunk, de erre reális esélyünk nem volt. Riválisaink hazai pályán tudtak játszani és győzni, melyhez gratulálok nekik. A mi labdarúgóink minden tőlük tehetőt megtettek a mai mérkőzésen, de nem játszottunk jól. Ha összehasonlítjuk az elmúlt hetek játékával mostani teljesítményünket, akkor sajnos elmondható, hogy nem tudtuk a legjobb játékunkat nyújtani. Ez valahol várható is volt, hiszen egy nagyon fegyelmezett, taktikus, veszélyesen futballozó, labda biztos játékosokkal rendelkező Paks ellen léptünk pályára. Véleményem szerint ettől függetlenül végig egálban voltunk, sőt, ebben a találkozóban nem volt benne a gól sem, melyből aztán hármat is láthattunk. A hazaiak az első hibánkat azonnal megbüntették, de kitudtunk egyenlíteni, majd a Paks egy szerencsés találattal megszerezte a győzelmet. Az utóbbi kilenc fordulóban annyit el tudtunk érni, hogy az utolsó fordulóig meccsben tudtuk tartani csapatunkat, viszont a legvégére fejben elfáradtak a játékosaim. Elfogyott a tűz, a tartás, amivel a Paksot idegenben le lehetett volna győzni. A jövőt illetően maradok a csapatnál, hiszen élő szerződésem van. Reális esélyünk a felkerülése akkor lehet, ha ezt a csapatot, három, négy helyen megerősítve együtt tudjuk tartani. NB II-ből csak NB I-es kerettel lehet feljutni.

DSC_0452

Csertői Aurél (vezetőedző, Paks): – A szokásos módon éltem meg ezt a találkozót, melyet megérdemelten nyertünk meg. Végig jobban játszottunk ellenfelünknél. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de az igaz, hogy a győzelemhez egy kis szerencse is kellett. Az ötödik helyen végeztünk, mely nagyon jó teljesítmény a csapat részéről, melyhez gratulálok nekik. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkát, melyből ez a siker kerekedett ki. Csapatként jól dolgoztunk, de azért hiányérzeteim is vannak.