szucs

forrás: nullker.hu

Magyarország egyik legtapasztaltabb hálóőre érkezett labdarúgó csapatunkhoz!

Szűcs Lajos pályafutása követendő lehet a fiatal játékosok számára is. A háromszoros magyar válogatott kapus karrierje az Újpestben kezdődött, ahol magyar bajnoki ezüst és bronzérmet szerzett. A liláktól került Németországba, a Kaiserslautern csapatához, akikkel német bajnok lett. Hazatérését követően a Ferencvárost erősítette, akikkel kétszeres magyar bajnok, háromszoros bajnoki ezüstérmes, kétszeres magyar kupa győztes, magyar szuper kupa győztesi címet nyert. A sikeres ferencvárosi pályafutás után 2009-ben Pápára igazolt. Innen érkezett csapatunkhoz.

 

– Hogyan kerültél kapcsolatba a Dunaújvárossal?

– Az utóbbi három évben folyamatosan figyeltem, hogy a Dunaújváros az NB III-tól kezdve milyen tudatosan építkezik. Szimpatikus volt a vezetők akkori célkitűzése, hogy egy stabil másodosztályú csapat kialakítása a feladat. Ehhez képest az NB I-be került az együttes. Az azonban biztosan csalódást okozott mindenki számára, hogy nem sikerült a bennmaradás. Most újabb kihívások következnek. A közvetlen kapcsolat a bajnokság végeztével jött létre köztem és a klub között, melynek örültem, hiszen olyan csapathoz kerültem, amelynek évekre előre mutató tervei vannak. Az igaz, hogy több megkeresésem is volt, mind az NB I-ből, mind az NB II-ből, de ezek közül a Dunaújvárosé volt a legszimpatikusabb. Ennek oka egyértelműen az, hogy hosszú távú együttműködésben gondolkodunk.

– Kettős szerepet szán neked a vezetőség, hiszen a játék mellett edzői szerep is vár rád.

– Elsősorban a pályán kell segítenem a most kialakuló, több fiatallal felálló csapatot, ahol a teljesítményem mellett a tapasztalatommal is pluszt nyújthatok. A kapusposzt egy speciális feladat, melyre meg kell tanítani a gyerekeket. Ennek céljából veszek részt Milinte Árpáddal, Sági Csabával és Molnár Istvánnal együtt ebben a folyamatban. A kapusok képzésére azért van szükség, mert a modern, mindig megújuló futball világában nagy szükség van a jól képzett játékosokra. Arról a szakemberek elég sok vitát folytatnak, hogy ezt a képzést hány éves kortól kell elkezdeni, de véleményem szerint, ha egy kisgyermek saját magától a játékban a kapuba áll be, én is ilyen voltam, akkor benne ezt kell megerősíteni. Ehhez olyan edzőkre van szükség, akikre példaképként tekinthetünk. Nekem ez megadatott Kovács László személyében.