A hathetes felkészülést tisztességesen elvégezte csapatunk, mely időszak alatt több fiatal is csatlakozott hozzánk. Artner Tamás vezetőedzőnk és Székely Tibor edzőnk az elmúlt időszakban kiválasztották közülük azokat, akik a bajnokság során a segítségünkre lehetnek. Vezetőedzőnk értékelte a felkészülési folyamatot.

artnert1

– A csapatvezetés úgy döntött, hogy az MLSZ előírásainak meg szeretnénk felelni, így az első hetekben több fiatal magyar játékost próbáltunk ki. Ezzel együtt öröm, hogy sok meghatározó játékosukat meg tudtuk tartani, így Vaskó Tamást és Csehi Tamást is, és hozzájuk két-három rutinos futballista, többek között Szűcs Lajos is csatlakozott. A kondicionális edzéseket követően a csapatépítésen volt a hangsúly. Az utolsó hétre összeállt a kezdő tizenegy erős váza, amely számunkra a stabil NB II-ben bizakodásra ad okot, akik közé a fiatalokat, szám szerint hármat, be kell tudnunk építeni. A bajnokság kimenetele szoros lesz, hiszen legalább öt olyan csapat van, akik fel szeretnének kerülni az első osztályba. Közülük többen vannak, akik nem fogják betartani a fiatalokra vonatkozó szabályt, így velük nehéz lesz versenyezni . Mi azonban ezt az utat választottuk, melyet megpróbálunk tudásunk legjavát nyújtva végigjárni.

– Mit vársz a bajnoki nyitánytól?

– A Siófok játékosait ismerjük, de a csapat játékát nem. Az biztos, hogy komoly ellenállásra számíthatunk, ennek ellenére mi vagyunk a mérkőzés esélyesei.