Második előkészületi mérkőzésen a Bölcskét fogadtuk.

dpase4

fotó: Ónodi Zoltán

 

 

Dunaújváros PASE – Bölcske 3-0 (2-0)

Vezette: Kovács Gábor Péter, Horváth Edina Ilona, ifj. Nagy Márk.

Dunaújváros PASE: Szűcs Lajos – Villám Balázs, Koval Viktor, Burucz Barna, Sárközi Norbert, Tóth Csaba, Jakab Dávid, Magasföldi József, Fejős Áron, Orosz Márk, Gránicz Patrik. Cserék: Dániel Csaba – Tóth Tibor, Harsányi István, Tamaskó Ádám, Ambrus Hunor, Szellák Soma, Spánitz Levente. Vezetőedző: Artner Tamás

 

Bölcske: Cseri Márk Antal – Fogas Ádám, Oroszi Krisztián, Féhr Dávid, Horváth Máté, Kuti András, Fröhlich Rajmund, Szili István, Fridrich Dávid, Cifra István. Cserék:Ledneczki Gergő, Kollaris Krisztián, Miskovicz Roger, Laták Bertold, Blatt Pál, Dorogi Renátó, Nagy Dániel. Edző: Buzás Attila.

dpase2

Fotó: Ónodi Zoltán

A 4. percben egy kapu előtti kavarodásból alakított ki helyzetet csapatunk, ám a lepattanó labda mindenkit megviccelt. Orosz tartotta meg jól a labdát, aki kitűnően gurított Jakabhoz, aki túl sokat várt, így a lövés elmaradt. Az első negyedóra elteltével kiegyenlítődött a játék, melyben a vendégcsapatból főként a volt dunaújvárosi játékosok domináltak. A 17. percben Szűcsnek volt dolga, aki a kapu jobb alsó sarkába tartó közeli lövést hárította lábbal. Kuti kapott ajándék passzt Villámtól, aki egészen lövőhelyzetig vitte a labdát, ám lövés helyett az emelést választotta. A 21. percben sikerült megszereznünk a vezetést. Orosz ívelt középre egy szabadrúgást, melyet Magasföldi közelről fejelt a hálóba (1-0). Tóth Csaba szánta el magát távolról egy perccel később, lövése centikkel kerülte el a kaput. A gólt követően meddő mezőnyfölénybe kerültünk, majd a 32. percben jött a második találat. Orosz – Fejős összjáték után kapott középen forintos labdát Magasföldi, aki a kapus lábai között pöckölte azt a kapuba (2-0). A harmadik is majdnem megvolt, de Orosz közeli lövésébe jól dobta bele magát Cseri. Magasföldi tesztelte a bölcskei portást, majd ő volt az előkészítő, Orosz lövésébe azonban még idejében beléptek a vendég védők.

dpase3

Fotó: Ónodi Zoltán

A fordulás után természetesen mindkét edző cserélt, így játéklehetőséget kapott az összes játékos. A Dunaújváros irányított továbbra is, melyekből helyzetecskék kialakultak ugyan, de gólveszélyt csak Jakab szabadrúgása hozott, aki a 16-os bal oldali sarkáról talált kaput. Orosz fejelt centikkel fölé, majd Blatt bal alsó sarok felé tartó labdáját vetődve fogta Dániel. A válasz egy perccel később Orosztól érkezett, aki középre emelt, a labdába szerencsétlenült ért bele Fogas, akiről az a saját kapujába jutott (3-0). A 67. percben szépségdíjas kontrát vezetett a Bölcske. Miskovicz futott el a baloldalon, aki pontosan passzolt Nagyhoz, aki 16-ról célozta meg a kaput, de Dániel a helyén volt. A folytatásban nem tudott kialakítani igazi helyzetet egyik csapat sem, a játék a tizenhatosok között folyt. A hajrában megpróbált sebességet fokozni a Dunaújváros, de újabb gól nem született. Csapatunk így megérdemelten szerezte meg a győzelmet a jó edzőpartnernek bizonyult Bölcske ellen.