Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Vezette: Kovács J. Zoltán, Viszokai László, Kis Zoltán.

Dunaújváros PASE: Szűcs Lajos (Dániel Csaba a 61. percben)– Vaskó Tamás, Burucz Barna (Koval Viktor a 46. percben), Villám Balázs, Sárközi Norbert, Jakab Dávid (Gránicz Patrik a 72. percben), Géresi Krisztián (Király Botond a 46. percben), Petneházi Márk (Szellák Soma a 72. percben), Magasföldi József (Tóth Tibor a 61. percben), Orosz Márk, Fejős Áron (Tóth Csaba a 46. percben). Vezetőedző: Artner Tamás

ADY_8171Puskás FC: Pogacsics Krisztián – Fodor Ferenc, Kelic Renato, Herceg Iván, Dinjar Marko, Fiola Attila, Márkvárt Dávid, Pauljevic Branko, Pekár László, Sallai Roland, Tischler Patrik. Cserék: Lencse László, Nagy Zsolt, Polonkai Attila, Tar Zsolt, Hudák Martin, Lorentz Márton, Makrai Gábor. Vezetőedző: Robert Jarni.

ADY_8174

Csapatunk jól kezdte a találkozót, hiszen a 7. percben Jakab tesztelte a vendégek kapusát. A tempóval és az agresszivitással is minden rendben volt, hiszen a PAFC tíz perc elteltével teljesen beszorult saját térfelére.  Jakab lőtt ismét, de a veszélyesen levágódó lövés lepattant a védelemről. A sarokrúgást követően Petneházi tüzelt, Pogacsics védett. Az első veszélyes akciót a 19. percben vezette a vendégcsapat, melynek végén Pekár lőtt centikkel mellé. A félidő közepétől kiegyenlítődött a küzdelem, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben egészen a 29. percig. ADY_8191Ekkor a hazai kapu előtt pattogó labdába Tischler piszkált bele, de Szűcs még a gólvonal elől kiütötte a labdát. A negyedik újvárosi szöglet végén Vaskó fejese szállt el a kapu fölött. Az első félidő hajrájában Fiola lépett szabálytalanul Magasföldi elé. A jogos szabadrúgást a sértett végezte el, aki 18 méterről kaput talált ugyan, de a Puskás portása szép mozdulattal kiütötte a labdát. Márkvárt emelte a kelleténél magasabbra a lábát, amely ráadásul Magasföldit arcon is találta, a sárgalap nem maradt el.

Az első félidőben többet veszélyeztetett csapatunk, több igazi védeni valója is Pogacsicsnak volt, de a gól egyelőre hiányzik.

 

A szünetben Artner Tamás hármat cserélt, újabb fiatalokat tesztelve ezzel. Az 54. percben ajtó ablak lehetőséget dolgozott csapatunk. Magasföldi passzolt keresztbe Királynak, aki hatalmas ziccerben a jobb kapufa mellé gurított. ADY_8192A 61. percben szinte a semmiből szerzett gólt a Puskás. Egy bal oldali akció végén jól tekeredett középre a beívelt labda, melyet Szűcs nem, míg Tischler elért, és közelről passzolt a kapuba (0-1). A folytatásban ismét két egyenrangú csapat játékát láthattuk, küzdelmes mezőnyjátékkal. ADY_8224A félidő közepén „sorcserét” hajtott végre Jarni mester, az össze cserejátékosát harcba küldte. Talán a cseréknek és a melegnek is köszönhető volt, hogy a játék tempója és színvonala is visszaesett. Tóth passza kerül t a tizenhatos vonalán álló Szellák elé, aki gyengén gurított kapura. Ez volt a találkozó utolsó momentuma, így a végén a Puskás örülhetett.ADY_8176