Egejuru Godslove minden szabadidejét tanulással tölti.

godslove2

A Dunaújváros labdarúgójára augusztus 17-én állampolgársági vizsga vár.

A nigériai származású labdarúgó, Egejuru Godslove már tíz éve játszik hazánkban, ebből három évet a Dunaújváros színeiben. Családot alapított, van egy gyönyörű, a Dózsa iskolába járó kislánya. Gatti jól beszél magyarul, de mindezek összessége sem elég ahhoz, hogy alanyi jogon magyar lehessen. Így tehát vizsgáznia kell. Postán megkapta a megtanulandó tételsort, melyek megoldása lehet, hogy több hazánk fiának is nehézséget okozna. Ráadásul az augusztus közepére kiírt vizsgaidőpont nagyon közel van. Labdarúgónk most minden szabadidejét tanulásra fordítja, amelyben elsősorban családja van a segítségére.

godslove

– Nagyon nehéz lehet a munka mellet a vizsgára történő felkészülésre koncentrálnod.

– Nem kezdődött jól a felkészülési időszakom, hiszen az első héten beteg voltam. Eközben a csapattársaim nagyon keményen, jó munkát végezve készültek az őszi szezonra. Most már azonban minden rendben van, így én is teljes erőbedobással dolgozom. Mellette kell tanulnom, amiben a legrosszabb, hogy nagyon kevés felkészülési idő áll rendelkezésemre. Az életem a munkámról szól, ami a labdarúgás, melyet nagyon szeretek.

– Kik segítenek a felkészülésben?

– Ebben elsősorban feleségem és általános iskolás kislányom segítségére számíthatok, aki a tankönyveit adta oda nekem. Lányommal sokat gyakoroljuk az írást, melyben nagyon nehéz, hogy folyóírással kell írnom, melyet nem helyettesíthetek a nyomtatott betűs írással. Minden nap rengeteget kell gyakorolnom ahhoz, hogy a vizsga sikeres legyen, hiszen írásos és hangos olvasásos feladatok biztosan lesznek.

– Úgy tudom, hogy a Himnusz kötelezően megtanulandó feladat.

– Ez a csodálatos vers nagyon nehéz szavakból, kifejezésekből áll. Sokszor hallottam, sokszor énekeltem már, így biztosan el fogom tudni szavalni is. Az biztos, hogy elszántan készülök a vizsgára, hiszen ezen a munkám és családom jövője függ. Nagyon megszerettem ezt a várost, minden ideköt. Itt dolgozik a feleségem, kislányom itt tanul, így itt szeretnék végleg letelepedni. Bízom abban, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, így a továbbiakban is a Dunaújvárost tudom majd erősíteni.

godslove3

Azt, hogy Godslove mennyire komolyan készül a vizsgára, megerősíti az is, hogy ellátogatott az Intercisa Múzeumba, ahol városunk történelmi múltját ismerhette meg.