Labdarúgó csapatunk az elmúlt két hétben hihetetlen kemény felkészülést végzett, tudtuk meg Artner Tamás vezetőedzőtől, aki a Videoton elleni elmaradt mérkőzést követően értékelte a mögöttük álló időszakot.

artnert1

– Tényleg keményen dolgoztunk az elmúlt napokban, melynek egyik célja a jövendőbeli csapat kialakítása volt. Ennek érdekében az első héten rengeteg fiatalt teszteltünk, hogy közülük kik lehetnek azok, akik a bajnokságban – a fiatalokra vonatkozó szabály miatt – segítségünkre lehetnek. A második héten közülük azok maradtak, akikben láttuk ennek az esélyét. A csapat többi részével a felkészülési időszaknak megfelelő edzésmunkát végeztük el. Ez állóképesség, majd dinamika fejlesztésből állt.

– Van-e hiányérzeted?

– Amivel le vagyunk maradva, bármennyire is dolgozik a háttérben a menedzsment, az a csapatépítés. Egyenlőre nagyon szűk az a játékoskeret, akik nagy valószínűséggel itt is maradnak. A keret ennek alapján alakul, és nagyon bízom abban, hogy a jövő hét közepére a csapat 80-90%-a már összeáll. A fiatal szabály miatt az idősebbek közül a legjobbakat kell kiválasztanunk. Attól kezdve tudunk majd azzal a taktikával foglalkozni, amely a bajnokságban eredményes lehet majd.

artnert2

– A Videoton elleni felkészülési mérkőzés az időjárás miatt sajnos elmaradt, de szombaton, a Puskás érkezik hozzánk. Mit vársz ettől az összecsapástól?

– Az előkészületi meccsek két dologra jók. Felmérhetjük azt a speciális állóképességet, melyet csak mérkőzésen tud megszerezni a játékos, valamint építeni tudjuk a csapat taktikai repertoárját.

föld5

– Biztosan nézitek, hogy a stadion fejlesztés milyen kitűnő ütemben halad.

– Ez természetes, hiszen szeretnénk minél hamarabb rámenni a pályára. Bízom abban, hogy a bajnokság kezdetére minden elkészül.