A játékosként háromszoros magyar bajnok,

pro licences edző egy hét múlva áll munkába.

lőrincz emil 1

 

Henk Ten Cate egykori pályaedzője a külföldön szerzett tapasztalatait is átadhatja fiataljainknak.

Dobos Barna, a Dunaújváros PASE ügyvezető igazgatója újabb megállapodást kötött, de most nem játékossal, hanem trénerrel. Az egykori MTK csapatával bajnoki címet nyert, magyar labdarúgó válogatott Lőrincz Emil nem csupán hazánkban, hanem külföldön, az RWD Molenbeekben is letette névjegyét, ahol majd öt éven keresztül futballozott. 1999 nyarán fejezte be az aktív labdarúgó pályafutását, ekkor indult edzői karrierje. Elsőként a kék-fehéreknél Henk Ten Cate pályaedzője lett, majd a tartalék csapatot irányította. A későbbiekben vezette az MTK utánpótlását, valamint Bodajkon edzősködött. Egy NB III-as gödöllői kitérő után a Vasas U17-es korosztályát irányította, ezt követően, 2011 tavaszán a Budapest Honvéd NB II-es csapatának vezetőedzője lett. A 2012/13-as idényben került az NB I-es PMFC-hez, ahol először a pályaedzői, majd 2013 januárjától a vezetőedzői teendőket látta el. A Baranya megyeiekkel a hetedik helyig jutott.

Játékosként elért eredményei:

– háromszoros bajnok: 1986–87, 1996–97, 1998–99

– egyszeres ezüstérmes: 1989–90

– egyszeres bronzérmes: 1988–89

– Magyar kupa győztes: 1997

lőrincz emil 4

– Nagyon szeretek dolgozni, legyen szó felnőttekről, vagy utánpótlás korú labdarúgókról – közölte Lőrincz Emil -, melyet nagyon várok. Várhatóan július 12-én állok munkába. Kíváncsi vagyok, hogy kollégáim hogyan dolgoznak a különböző korosztályoknál, ezért több edzésre el fogok látogatni. A látottakat átbeszéljük majd, hiszen ebből tanulhatunk mindannyian.

– Hogyan lehet eredményes a munkája?

– Több szem többet lát alapon kollégáimmal kielemezve az edzésmunkát léphetünk mindig egyet előre. Minden ember más, mindenkinek vannak jó, és javítandó tulajdonságai. A közös munkának vagyok a híve.

– Hosszú távon, és az MLSZ új szabályrendszere miatt is nagyon fontos, hogy az utánpótlás csapatainkból minél többen kerülhessenek a felnőtt együttes közelébe. Ezt jól látom?

– Véleményem szerint minden korosztálynak meg van a maga szerepe, fontossága. Az elmúlt időszakban a dunaújvárosiak jó pár mérkőzését láttam, akik között vannak tehetséges fiatalok. Az, hogy milyen játékos válik belőlük, elsősorban rajtuk múlik. Megfelelő hozzáállással, mentalitással lehet csak célt elérni.

– Edzői munkája során mennyire határozott természetű?

– Remélem, hogy az leszek. A keménység attól függ, hogy mit igényel egy játékos, vagy csapat. Véleményem szerint minden bennem van, ami ehhez a korosztályhoz szükséges. Azt, hogy ebből mennyit sikerül megvalósítani, az a fiúktól is függ majd. A cél, hogy minél többet fejlődjenek, minél jobb futballisták legyenek, minél többet sajátítsanak el azokból, melyeket az edzéseken megtanulunk.

– Az eredményesség, vagy a játéktudásban való folyamatos fejlődés a lényeg?

– Fontos a tehetségek képzése, hogy komoly NB-s futballisták legyenek. De valamilyen szinten az eredményesség is fontos, mivel ha nincs sikerérzet, akkor a játékos mentális fejlődése sem lesz megfelelő. A munkám során nagy hangsúlyt fogok fektetni az egyéni képzésre, amely ahhoz elengedhetetlen, hogy a tehetséges futballistából értékes játékos váljon.

Jó munkát kívánunk Lőrincz Emilnek, aki a magyar bajnokságban, a magyar válogatottban és a külföldön szerzett tapasztalatait egyaránt átadhatja labdarúgóinknak.