Tapasztalt középpályással erősödött csapatunk!

A 29 éves Melczer Vilmos Zalaegerszegről 2+1 évre érkezett csapatunkhoz.

merczer4

 

 

A futballista az MTK Sándor Károly Akadémiáján nevelkedett, majd a Bodajk és a Soroksár érintésével Siófokra szerződött, amellyel feljutott az első osztályba. Első NB I-es mérkőzését 2007. augusztus 21-én játszotta az Újpest ellen, majd első találatát a legjobbak között a Debrecen ellen lőtte. Abban a szezonban összesen 25 mérkőzésen 4 gólt lőtt. A 2008-as idényben visszakerült az MTK-hoz, ahol az első- (19-szer), és másodosztályú bajnokságban is pályára lépett. A 2009–2010-es bajnoki szezonban az első osztályban 11 alkalommal játszott. 2010-ben a másodosztályú Budaörshöz, majd  2011 telén fél évre kölcsönbe a Siófokhoz igazolt. Onnan az NB I-ben szereplő Mezőkövesdhez került, ahol 21-szer lépett pályára, majd 2014-ben lett a Zalaegerszeg játékosa. Tagja volt a magyar U17-es és az U19-es válogatottnak is.

merczer

– Nagyon örülök annak, hogy a Dunaújvárossal egymásra találtunk, akikhez a felkészülési időszak vége felé csatlakoztam. Zalaegerszegről érkeztem, ahol az alapozást ugyan elkezdtem, de az itteni játékosokhoz képest így is van lemaradásom. Ezt próbálom most mielőbb behozni.

– Csapatunk erőssége a kitűnő összhangban rejlik. Hogyan láttad mindezt, amikor beléptél az öltözőbe?

merczer3

– Nekem szerencsém van, hiszen több volt csapattársam is Dunaújvárosban játszik, de rajtuk kívül a többiek is örömmel fogadtak. Jó azt látni, hogy a tapasztaltabb játékosok hogyan segítik a fiatalokat, akik megtalálták egymással a közös hangot. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy jó csapatunk legyen, mivel ennek az összetartásnak a pályán és a pontokban is látszódnia kell. Bízom abban, hogy a teljesítményünk alapján ott leszünk a legjobbak között, ezzel együtt harcban leszünk a feljutásért. Ez ebben a várhatóan kiegyensúlyozott bajnokságban nehéz lesz, de mi mindent meg fogunk tenni a sikerért. Nagyon fontos a jó rajt, így bízom abban, hogy a lehető legtöbb pontot fogjuk begyűjteni már a bajnokság elején.