Az NB I-es bajnokság befejezését követően nagy változásokon ment át csapatunk, melyekről, és a 2015-2016-os bajnoki szezon céljairól Dobos Barna klubigazgatót kérdeztük.

dobos-barna

– Az előző szezon befejezésével megkezdtük az új csapat építését, ahol a cél az volt, hogy megtartsuk azokat a játékosokat, akik az NB I-es gárda gerincét alkották. Örömmel mondhatom, hogy mára már majdnem teljes az a keret, akikkel az NB II-es versenyben szombattól harcolni fogunk a lehető legjobb eredmény elérésért. A célok megfogalmazásánál azonban a lehetőségeinket is figyelembe kell vennünk, hiszen több olyan csapat található a másodosztályban, akik a felnőtt csapatra több forrást tudnak biztosítani. Ezzel együtt versenybe szállunk velük a feljutást jelentő helyek megszerzéséért, de az alapvető cél nem ez. Bízom abban, hogy a számunkra nehezen induló szezonban, mivel az első négy meccsünket idegenben játsszuk, sikeresen rajtolunk majd. Ez feltétlenül fontos ahhoz, hogy vetélytársainkkal szemben versenyben maradjunk. Hasonló a helyzetünk, mint a 2013-2014-es szezonban, ahol hatalmas bravúrral értük el a második helyet, hiszen most is óriási erőbedobás kell ahhoz, hogy azt a teljesítményt ebben az erős másodosztályban megismételjük.

– Mit várhatunk a bajnokság során?

– Nehéz, kiélezett mérkőzéseket, hiszen a tavaly még első osztályban szereplő csapatok ellen mindenki meg szeretné mutatni tudása legjavát. A támogatóinktól és szurkolóinktól egy kis türelmet kérünk, hiszen ha az előző három évet nézzük, akkor mondhatjuk, hogy most új korszak kezdődik. Csapatunk átalakult, Böőr Zoltán után új csapatkapitány, Vaskó Tamás lesz a vezéregyéniség, aki a fiataloknak példát mutatva viszi harcba őket. Mi úgy szeretnénk sikeresek lenni, hogy közben az MLSZ fiatalokra történő határozatának megfeleljünk.