Szlovákiában több csapatunk, így az Arany Dávid edző irányította U15-ös együttesünk is szerepelt, akik ráadásként az első helyet szerezték meg.

U15

– Nagyszerű sikert értünk el a felkészülési tornán, amelyen nálunk egy évvel idősebb csapatokkal vettük fel a versenyt. Ennek megfelelően mi is megerősítettük utazó keretünket, így a 2000-es születésű együttesből öt játékost vittünk magunkkal.  Az ötcsapatos tornán a célunk az volt, hogy az újjá alakult, akadémiai csapatunk egyértelműen győzelemmel térjen haza. Ezt azért mertük így kitűzni, mivel a fiúk többségével régebb óta dolgozunk együtt, így bízhattunk az eddig felépített játékunkban.

– Mennyire sikerült megvalósítani azt, amit terveztél?

– A fő feladat, vagyis az ellenfelek letámadása, folyamatos nyomás alatt tartása sikeres volt, amely játékfelfogással ki is emelkedtünk a torna csapatai közül. Ehhez adott alapot a 2×25 perces játékidő is, amelyen nem lehetett kivárásra játszani. Ebben nagy segítségünkre volt a 2000-es játékosok közül Dobos Áron és Novák Zsombor. Jó lenne, ha azon a poszton, melyen ők játszanak, több hasonló képességű futballistánk lenne. Rendben volt a támadó játékunk is, vagyis a teljes csapat nagyszerűen dolgozott.

– Mennyire kellett megizzadni az elsőségért?

– Meggyőző fölénnyel lettünk elsők, de minden sikerért alaposan, még ha az eredmények mást is mutatnak, meg kellett dolgoznunk. A Pápát 4-0-ra, a Komárnót 3-1-re győztük le, míg a másik két szlovák csapatnál 10 rúgott gól fölé sikerült kerülnünk. Ebből is látszik, hogy nem volt kérdéses, hogy most mi voltunk a legjobb csapat.

– A bajnokságnak ezek alapján milyen célkitűzéssel vágtok neki?

– Eddig nagyon jó úton haladunk, melyet az NBI-ben szereplő Kecskemét legutóbbi 2-1-es legyőzése is alátámaszt. A felkészülésből még egy hét hátravan, mely időszakban van bőven munkánk. Bízom abban, hogy a célunkat, amely az első osztályba történő feljutás, el fogjuk érni. Ennél nem szeretnénk lejjebb adni!