Salamon Miklós nemrég vette át az U14-es korosztályú csapatunkat, akikkel erőfelmérőként vett részt a Szlovákiában megrendezett nemzetközi tornán. Futballistáink végig jól teljesítettek, akik csupán a körbeveréseknek köszönhetően maradtak le a döntőről, így az értékes harmadik helyet érték el.

U14

– Csapatommal most léptünk abba a korba, amikor már nagypályán, 10+1-ben játszunk, így nagy meglepetés ért bennünket a torna helyszínén, ahol kiderült, hogy a pályán keresztbe játszunk majd, ráadásul 7+1-es felállással. Nem erre készültünk, nem is ezt gyakoroltuk az itthoni felkészülés alatt, de kint ehhez kellett alkalmazkodnunk. Ez azonban nem szolgálta a bajnokságra való felkészülést. Ellenfeleink a Pápa, a Komárno és a Nádszeg csapatai voltak.

– Hogyan alakultak a meccsek?

– A Pápával és a Nádszeggel igen kiélezett csatákat vívtunk. A Lombardtól sajnos 1-0-ra kikaptunk, míg a szlovákiai együttessel 3-3-as döntetlent értünk el, míg volt egy könnyed győzelmünk a Komárno ellen. A játéknapon igen érdekes körbeverés alakult ki, így a helyezéseket büntetőlövésekkel kellett eldönteni. Ennek alapján mi a harmadik helyen zártunk, és nem jutottunk be a másnapi fináléba. Azért maradt meccsünk a pódafai, vagyis a helyi együttessel is, akik nagyon sportszerűen álltak ki ellenünk. Köszönjük nekik, hogy a vendégeik lehettünk, és sok sikert kívánunk számukra!

– Milyen tanulságokkal jöttetek haza?

– Két jó mérkőzést játszhattunk nemzetközi tornán, ez mindenképpen a felkészülésünket, a tapasztalatszerzésünket segítette elő. A legfontosabb számomra azonban az volt, hogy az új csapatommal két éjszakát is együtt tölthettem, így fel tudtam mérni, hogy a fiúknak milyen a magatartása, a szabálytartása, a munkához való hozzáállása. Ez azért is nagyon fontos, hiszen megtudtam, hogy a bajnokság során kik lehetnek azok, akik képesek arra, hogy a csapatért mindent megtegyenek, hiszen a pályán kívüli viselkedés hűen tükrözi azt, hogy mérkőzéskörülmények között ki hogyan fog reagálni az utasításaimra.

– A bajnokságban mire lehettek képesek?

– Erre akkor fogok tudni választ adni, ha jobban megismertem csapatomat és az ellenfelek együtteseit is. Az azonban intő jel, hogy Kecskeméten, előkészületi összecsapáson beleszaladtunk egy méretes zakóba. Ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni és minőségi munkát végezzünk, sok összetevőre van szükség. Ideértem a játékosok edzéseken mutatott hozzáállásának javulását, hiszen ahogy hét közben dolgoznak, az fog megmutatkozni a hétvégi fordulókon is. Nehéz lesz számukra és a családjaiknak is az átállás a Bozsik tornákról a hétvégi fordulókra, hiszen ettől kezdve minden hét mérkőzéssel zárul. Ehhez mindenképpen kérem a szülők segítségét!