Felnőtt labdarúgó csapatunk után utánpótlás együtteseink is megkezdik szereplésüket a bajnokságban. Egy kis körképet nyújtunk most, hogy megtudjuk, mit várnak a szakvezetők a fiataljainktól.

arany

Arany Dávid, az U 15-ös csapat edzője

– A csapattal már fél éve együtt dolgozunk, így folytattuk a tavasszal megkezdett munkát. Úgyis fogalmazhatnék, hogy tavasszal leraktuk a csapatjáték alapjait, most pedig próbáljuk ezt magasabbra szintre emelni és új elemeket beépíteni a játékunkba.  Játékosaink hozzáállása példaértékű volt, nagyszerűen álltak hozzá a munkához, nagyon fogékonyak voltak az új dolgok elsajátításához. A csapategységünkkel eddig sem volt gond, de a nyáron részt tudtunk venni több csapatépítő foglalkozáson is, így úgy gondolom ebben is nagyot léptünk előre.

– A felkészülésünket már jó előre gondosan megterveztük a szakmai stábbal, Dobos Barna szakmai igazgatóval és Szabó András erőnléti edzővel. A megtervezett programot sikeresen el tudtuk végezni, játékosaink a felkészülés végére megfelelő állapotba és formába kerültek. 2 héten keresztül napi két edzéssel készültünk, a srácok számára ez volt életük első komolyabb felkészülése, de remekül helyt álltak, zokszó nélkül tették a dolgukat. Két fő célunk volt, az egyik, hogy fizikálisan top állapotba kerüljenek, a másik, hogy végig tudjunk menni a csapatjáték felépítésén, mind támadásban mind védekezésben, beleépítve az átmeneteket is.

– A bajnokságban a tavalyi második hely után csak egy célunk lehet, mégpedig az első hely megszerzése. A srácok rendkívül motiváltak és éhesek a sikerre. Minden meccsen támadólag fogunk fellépni, célunk, hogy mi irányítsuk a játékot és az edzéseken gyakorolt elemek minél jobban visszaköszönjenek majd a mérkőzéseken is.

– Azt várom tőlük, hogy az egész szezonban maradjanak ilyen fegyelmezettek, mindent a labdarúgásnak rendeljenek alá, minden edzésen, minden mérkőzésen adják ki magukból a maximumot. Ha így fognak cselekedni, biztos vagyok benne, hogy el tudjuk érni a kitűzött célokat.  „ A sikernek nem titka, ára van!” jelmondattal vágunk neki a szezonnak.