zte_dpase

A két csapat az elmúlt 3 évben kétszer – mindkétszer az NB II-ben – találkozott egymással.

2013. augusztus 31-én hazai pályán fogadtuk a Zalaegerszeget. Ekkor Lázár, Godslove és Urbán góljaival 3-0-ra győztünk. Fél évvel később, 2014. március 8-án a ZTE vendégeként, Burucz és Urbin góljaival 2-2-es döntetlent értünk el. Összesítésben tehát egy győzelem és egy döntetlen az utóbbi három év mérlege. Most azonban ahhoz a zalai csapathoz látogatunk, akik hazai pályán az utóbbi fél évben nem találtak legyőzőre.

Vessük össze az NB II-es bajnokság során nyújtott teljesítményeket, melyeknél figyelembe kell vennünk, hogy azokat mi kizárólag idegenben játszottuk.

A ZTE a Szigetszentmiklós vendégeként 1-1-es döntetlent ért el, majd hazai pályán két góllal, 2-0-ra legyőzte a Budaörs együttesét. Legutóbbi találkozójukat Mezőkövesden játszották, ahol kétgólos (2-0) vereséget szenvedtek. A bajnokságban jelenleg 4 pontot szerezve a 8. helyen áll Csank János együttese.

A Dunaújváros Siófokon kezdett és szenvedett 4-2-es vereséget, majd Vácon győzött 2-1-re. A legutóbbi fordulóban a Balmazújváros vendégeként 3-1-es vereséget szenvedtünk. Így pillanatnyilag 3 ponttal a tabella 13. helyén állunk.

A fentiekből kiolvasva kiegyenlített küzdelem várható, de a hazai pálya a ZTE-nek kedvez. A mi dolgunkat négy kulcsjátékosunk hiánya – Vaskó, Eppel, Orosz, Csehi – nehezíti. Mi azonban bízunk labdarúgóinkban!

 

Hajrá Dunaújváros!