A Gyöngyös elleni fiaskót vezetőedzőnk, Artner Tamás értékelte.

– A tegnapi vereséget követően a teljes csapat szégyellheti magát, hiszen ezzel kiestünk a Magyar Kupából. Végiggondolva a történteket természetesen mi, edzők is magunkba néztünk, keresve, mit hibáztunk. Arra jutottunk, hogy az ellenfél ismeretében nem készültünk kifejezetten a találkozóra, és ugyanolyan kemény edzést tartottunk a meccs előtti napon, mint amilyet máskor. Az elvárás az volt, hogy a két osztállyal alacsonyabb szinten játszó együttest legyőzve ebben a fáradtabb állapotban is továbbmenjünk. A mérkőzés során egy nagyon lelkes, fegyelmezett csapat ellen játszottunk. A kialakított helyzeteink alapján el kellett volna döntenünk a meccset, hiszen több ziccerünk is volt. Sajnos ezek kimaradtak, míg az óriási lelkesedéssel játszó hazaiak a hosszabbításban szerzett góllal megnyerték a találkozót. Megint bebizonyosodott, hogy ha nem értékesítjük a lehetőségeinket, akkor egy alacsonyabb osztályban játszó együttes is megbünteti ezt. A kiesés mindannyiunk számára hatalmas csalódás.

– Szombaton a Balmazújváros otthonában újabb összecsapás vár a csapatra. Hogyan lehet addigra rendezni a sorokat?

– Balmazújvárosban minden csapatra nehéz csata vár. Erre készülünk mi is. Náluk nyerni nehéz, melyet a bajnokesélyes Mezőkövesd ellen be is bizonyítottak azzal, hogy döntetlent játszottak egy olyan összecsapáson, ahol győzelmi esélyük is volt.  Nekünk azonban nagyon fontos a három pont, így mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Ahhoz, hogy ez meglehessen, a játékosoknak el kell hinniük, hogy ennél jóval többet tudnak. Erre mentálisan kell jobban felkészülni. Azt tapasztalom, hogy jelen pillanatban kevés a jó karakterű játékos. Ennek változnia kell ahhoz, hogy győztesen zárjuk a mérkőzéseinket.

– Milyen összetételű csapat lép pályára Balmazújvárosban?

– A sérült Csehi Tamáson kívül minden játékosom rendelkezésemre áll, így a fiatal szabályt betartva a lehető legerősebb csapat játszik majd.