Hátrányból fordítva nyertük meg a találkozót!

Vác FC – Dunaújváros PASE 1-2 (0-0)

 

Vezették: Nagy Róbert, Demeter János, Punyi Gyula, Kátai Gábor.

Vác FC: Tajti Norbert – Hegedüs Csaba, Balogh Balázs, Tóth Barnabás, Tányéros Gergő, Zsolnai Richárd Tibor, Rusvay Gergely, Németh Gábor Vince, Prasler Thomas Michel (Frank Richárd a 72. percben), Sipeki István (Obot Denis Samuel a 82. pecben), Csirszki Martin Milán (Rása Gergő a 66. perben). Vezetőedző: Sisa Tibor.

 

Dunaújváros PASE: Szűcs Lajos – Villám Balázs, Vaskó Tamás, Sárközi Norbert, Czár Richárd, Murai S. Márk (Jakab Dávid a 34. percben), Petneházi Márk, Magasföldi József (Eppel Márton a 62. percben), Fejős Áron (Melczer Vilmos a 62. percben), Havasi Dániel, Orosz Márk. Vezetőedző: Artner Tamás

 

A napokban elhunyt Mózner Jánosnak, a Vác csapatának egykori edzőjének, szakmai igazgatójának halála miatt gyászszünettel kezdődött a labdarúgó NB II 2. fordulója. A hatalmas hőségben a hazai csapat indította útjára a labdát, melynek hatodik percében Havasi Murai csúsztatása után lőtt alig kapu mellé, majd Orosz szabadrúgását Tajti öklözte ki. Egyértelműen mi irányítottuk a játék elejét, míg a hazaiak a zárt védekezésben bízva saját térfelükre visszahúzódva várták a kontra lehetőségét. Ezt sikerült megakadályoznunk a 15. percben, amikor védőink Zsolnay beadását blokkolták, majd Sipeki puskázta el a kecsegtető helyzetből elvégzett szabadrúgását, aki 18 méterről lőtt fölé. A 20. percben megszerezhettük volna a vezetést. Ekkor Fejős szerzett erőszakosan labdát, melyet Tajtira vezetett rá, de a kapus megnyerte kettejük párharcát. A melegre való tekintettel Nagy játékvezető ivószünetet rendelt el, melyet követően Prasler elől kellet védőinknek tisztázniuk, majd a 34. percben Artner Tamás viszonylag gyorsan cserélt, hiszen a debütáló Murai helyére Jakabot küldte pályára. A félidő hajrájában ismét kihagytunk egy ziccert. Havasi lépett meg az őt üldöző védők elől, aki a kapust is kicselezte, de kisodródott, majd a kapujába visszafutó Tajti hatalmas bravúrral hárított.

A folytatásra egyik csapat sem cserélt, és a játék képe sem változott. Villám beadása szállt el a fejek fölött, majd Havasi lövése ment el keresztbe a kapu előtt. Míg arra vártunk, hogy Tajti vegye ki a kapujából a labdát, ezt sajnos az 58. percben Szűcsnek kellett véghezvinnie, miután Sárközi Sipeki labdájába szerencsétlenül ért bele. Öngól (1-0)! Azonnal változtatott Artner Tamás, aki Eppelt és Melczert küldte pályára. A 65. percben ismét Havasi szerezhetett volna gólt, ezúttal fejjel, de a labda fölé szállt. A sokadik próbálkozás után a 71. percben végre sikerült betalálni. Jakab használta ki a hazai védők hibáját, aki kapásból bombázott a kapuba (1-1). És ha egyszer egy üzlet beindul! Alig telt el öt perc, és ismét Jakab volt a főszereplő, aki ezúttal előkészített, míg Havasi volt a befejező, aki így második meccsén is eredményes volt (1-2). A négyperces ráadásban sikerült megőriznünk a vezetést, így hazahoznunk a három bajnoki pontot.

 

Az első játékrészben többet birtokoltuk a labdát, két óriási lehetőséget is kidolgoztunk, de sajnos nem sikerült megszereznünk a vezető gólt. A mérkőzés első 45 perce után kijelenthettük, hogy ugyan nagy különbséget mutatott ez az etap a javunkra, a hatalmas ziccerek talán a rutintalanság számlájára írva sorra kimaradtak, míg Szűcsnek eddig dolga sem akadt. A második félidőben Sárközi szerencsétlen öngólja után sikerült rendezni a sorokat, és a csereként beállt Jakab eredményes játékának köszönhetően megérdemelten szereztük meg a győzelmet, és az ezzel járó három bajnoki pontot.