A Talentum program keretében az utánpótlás fiataljai is lehetőséget kaptak a Dunaújváros – Iváncsa edzőmérkőzésen a bemutatkozásra.

Az U17-es csapat 15 éves játékosa, Dobos Áron csereként lépett pályára és rögtön egy góllal bizonyította tehetségét.
dobos áron

Dobos: Nagyon örültem, hogy bemutatkozhattam egy edzőmérkőzésen a felnőtt csapatban. Ez visszajelzést adott arra, hogy továbbra is alázatosan kell dolgozni és ott lebeg a cél előttem, hogy bekerülhessek az első csapatba. Csereként álltam be, de úgy érzem jól ment a játék. Szerencsére a csapat is pozitívan fogadott. Szeretnék minél többször részt venni ezeken a mérkőzéseken.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Artner Tamás vezetőedző is beszámolt a Talentum programról.

Artner: Azok a játékosok léptek pályára, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, kiegészítve az utánpótlásban kiemelkedően szereplő fiatalokkal. Dunaújvárosban nagyon komolyan veszik az utánpótlás nevelést, hiszen ez a jövő útja. Egyéni képzésekbe fogjuk bevonni őket és időnként edzőmérkőzéseken vesznek részt, hogy megismerkedjünk velük. Akik tegnap pályára léptek, jó teljesítményt mutattak. Van olyan játékos, akiben van jövőkép, de ez hosszú távon fog megmutatkozni. Dobos Áron olyan erényeket csillogtatott, amely előrevetíti, hogy komoly lehetőségek vannak benne. Őt biztosan többször láthatjuk majd ezeken a mérkőzéseken.

Magasföldi József szerint a fiatalok szemében példaképpé kell válni. Teljesítmény nélkül és igazi odaadás nélkül nem lehet bárki példakép. Az első csapat örömmel fogadja az új érkezőket. Szükség van az erős utánpótlásra, hiszen ez a kulcsa a magyar labdarúgásnak.