Csapatunk mai sajtótájékoztatóján bemutatkozott mindhárom új játékosunk.

igazolások

Balról jobbra: Koszó Balázs, Lorentz Márton, Gengeliczki Gergő Forrás: Dunaújváros Közéleti Hetilap. Sándor Judit fotója.

Koszó Balázs Tibor a védelem jobb oldalán, de ha nagyon kell, a védelem közepén is bevethető. Az 1988. március 20-án, Kecskeméten született, 188 centiméter magas, a Ferencvárosban nevelkedett védő eddigi csapatai a Ferencváros, a Kecskemét, a Bőcs, a Szigetszentmiklós és a Békéscsaba voltak.

– Az utolsó pillanatban dőlt el, hogy Dunaújvárosban folytatom pályafutásomat, melynek örülök, hiszen számomra a legfontosabb, hogy a mihamarabbi beilleszkedést követően bebizonyítsam, a kezdő tizenegyben van a helyem. Ismerőseim nekem is vannak a csapatban, de a beilleszkedésnél nagyon fontos, hogy azt érzem, kifejezetten jó közösség van Dunaújvárosban.

Lorentz Márton 1995. február 1-én, Budapesten született. A 184 centiméter magas jobboldali hátvéd a Videoton csapatától érkezett Dunaújvárosba. Játszott Székesfehérváron és Felcsúton.

– A legfontosabbnak azt tartom, hogy egyéni céljaimat a csapat javára tudjam fordítani. Elsősorban ki szeretném harcolni a helyemet a kezdőcsapatban, hogy minél előbb folyamatos játéklehetőséget kapjak. A tabellán elfoglalt jelenlegi helyről feljebb kell lépnünk, amire a csapat képes is, hiszen jó játékosok alkotják a keretet. Ehhez szombaton a Szolnokot le kell győznünk. Erre készülünk mindannyian. A beilleszkedésnél fontos, hogy a teljesítményével bizonyítson a labdarúgó. Számomra előny, hogy több játékost is régebb óta ismerek, például Jakab Dávidot, akivel öt éves korunkban együtt kezdtünk futballozni. Szűcs Lajost is jól ismerem, így az idősebbek is elfogadtak.

Gengeliczki Gergő a Nyíregyháza Spartacus FC-től érkezett védő, aki ezt megelőzően a Mezőkövesd csapatában futballozott. Budapesten, 1993. június 8-án született.

– Dunaújvárosba nagy elhatározással érkeztem, hiszen az egyéni céljaimat itt, a csapattal közösen szeretném megvalósítani. Nagyon szimpatikus számomra az egyesület arculata, és a jövőről való felfogása, melyet a vezetők felvázoltak számomra. Ennek igyekszem megfelelni. A legfontosabb cél a mihamarabbi visszakerülés az NB I-be mind a csapatnak, mind pedig nekem. A beilleszkedés jól sikerült, de azt, hogy csapatként hogyan működünk a folytatásban, az a mérkőzések eredményeiből látszik majd meg. Igyekszem magamból a maximumot kihozni.

 

 

Újságírói kérdésre, hogy mit várnak a Szolnok elleni szombati mérkőzéstől egyértelmű volt a válasz, mindhárman győzni szeretnének.