Dunaújváros – Kozármisleny 1-2 (1-2)

 

 

Dunaújváros: Dániel Csaba – Hajdók Gábor (Koval Viktor a 46. percben), Lorentz Márton, Koszó Balázs, Sárközi Norbert – Spánicz Levente (Szellák Soma a 33. percben), Burucz Barna (Tamaskó Ádám a 46. percben) – Sóron Tibor, Murai Márk, Egejuru Godslove – Havasi Dániel. Vezetőedző: Artner Tamás.

DSC_0046

Az összeállításunkból kiderült, hogy a fiatalok és azok a játékosaink kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet bizonyíthattak. A kezdeti felállást gyorsan át kellett alakítani, hiszen igen hamar gólt kaptunk. A vendégcsapat az első félidő legelején, a 7. percben, kihasználva Dániel hibáját Kirchner révén megszerezte a vezetést. Ezt követően Sóron lépett egy sorral feljebb. Az iramra nem lehetett panasz, de a játék kizárólag a két kapu között folyt, így helyzet sem alakult ki. A félidő közepén Murai próbálkozott húsz méterről, majd Godslove lövését fogta a vendégek kapusa. Sóron szánta el magát lövésre, majd a csereként beállt Szellák lőtt kapu mellé.Egy újabb megingás hátul, mely a vendégek második találat jelentette. Oldalról érkezett a tizenhatos elé a beadás, melyet Vitrédi vágott a kapuba (0-2). A 38. percben Godslove tört be az ellenfél büntetőterületén belülre, akit szabálytalanul tudtak csak megállítani. A jogos 11-est Sóron értékesítette (1-2).

DSC_0054

A fordulást követően két egyenrangú csapatot láthattunk, ahol párharcok is kialakultak, de azok főként a térfél közepén. A Kozármisleny előtt adódott helyzet az 54. percben, de a labda fölé szállt. Sárközi csípett el egy passzt az ellenfél térfelén, mellyel a kapuhoz közelebb verekedte magát, majd szép lövést eresztett meg, melyet vetődve hárított a vendégek kapusa. Ha a küzdőszellemet vizsgáljuk, akkor Sárközi Norbert játékát kell kiemelni, aki nem csupán a védekezésben, hanem a támadásokban is kivette a részét. Sóron vette észre a vége előtt negyed órával, hogy a vendég portás eltávolodott a kapujától, de az átemelés centikkel fölé szállt. Havasi tört kapura egy perccel később, akit a védő lerántott. A szabadrúgást a visszacserélt Spánicz lőtte fölé. Dániel védett egy jól helyezett lövést, majd több lehetőség nem alakult ki, így a Kozármisleny örülhetett a végén.DSC_0042