DSC_0010Dobos Barna ügyvezető igazgató tájékoztatót tartott a heti, utánpótlást is érintő programról és beszámolt a holnapi Dunaújváros-Iváncsa edzőmérkőzés keretében induló Talentum programról.
“Ez a program kettőst célt szolgál. Egyrészt kéthetente szeretnénk mérkőzést játszani, hogy azok a játékosok, akik kevesebbet léphettek pályára vagy sérülés miatt több időt kihagytak, formába lendüljenek, játéklehetőséghez jussanak.

Illetve idén az utánpótlás nevelés is átalakult és nagyobb hangsúly hárul az elitképzésre. Mostantól minden héten egy napon – utánpótlásból rotálva – a legügyesebb gyerekek az első csapattal edzhetnek, illetve ezeken a mérkőzéseken játéklehetőséget kaphatnak. Ez hozzájárul ahhoz, hogy megtapasztalják a felnőtt csapat légkörét, tempóját mind fizikálisan, mind mentálisan. A vezetés pedig mérlegelheti, hogy milyen ütemben lehet majd átvezetni őket a felnőtt futballba.
Alapvető célkitűzésünk, hogy a felnőtt csapatunkban minél több dunaújvárosi játékos kapjon szerepet és a saját utánpótlásunkból építkezhessünk hosszú távon.”