Ma ünnepli 50. születésnapját Lőrincz Emil, 37-szeres válogatott labdarúgó, aki jelenleg az U17-es csapatunk edzője. A mester idén nyáron került a dunaújvárosi utánpótlás együtteshez és a 7. forduló után magasan vezetik a bajnokságot.

lőrincz-emil1999 nyarán fejezte be aktív labdarúgó pályafutását, ekkor indult edzői karrierje. Megfordult az MTK, a Gödöllő, a Vasas, a Honvéd, a Pécs és a Zalaegerszeg felnőtt és utánpótlás-csapatainál.

Nagyon szép karriert futottál be aktív labdarúgóként. Jelenleg az U17 csapat edzője vagy. Milyen tervekkel érkeztél ide?

Elsődleges célom, hogy a csapattal minél eredményesebben szerepeljünk a bajnokságban. Minél többet tanuljanak a srácok és képesek legyenek kamatoztatni is ezt a tudást. Hiába nyerünk bármennyi mérkőzést, ha senkiből nem lesz jó játékos. Én abban próbálok segíteni., hogy sikeres labdarúgók legyenek.

Mennyire vagy szigorú edző?

Amennyire megkövetelik tőlem. Mondtam nekik, hogy olyan vagyok, amit kihoznak belőlem. Ha kell, kiabálok, ha megérdemlik, dicsérek.

Milyen céljaid vannak az elkövetkező 50 évre? Van-e bakancslistád?

Nem szoktam hosszútávra, előre gondolkodni. Nekem az a fontos, hogy napról napra fejlődjenek a fiúk.

Mire vagy a legbüszkébb?

Sok mindenre. Büszke vagyok a két fiamra, büszke vagyok arra amit elértem, hogy azt csinálhattam egész életemben, amit a legjobban szerettem. Büszke vagyok a bajnoki címekre, a válogatottságra, a gólokra.

Gratulálunk és nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!