szolnok_dpase

 

Jól kezdtük a meccset. Sárközi fejelt tiszta helyzetből fölé, majd Czár lövése után a kapufáról kifelé pattant a labda. A folytatásban a két kapu között kiegyenlített mezőnyjáték alakult ki. A félidő közepén sorra végezhettük el a sarokrúgásokat, de eredmény nélkül. Közben két védőnk, Koszó és Sárközi is sárga lapot kapott, ráadásul a hazaiak a 28. percben Tóth Bence révén betaláltak Szűcs kapujába (1-0). Azonnal cseréltünk, Melczer érkezett, akit egy sárga lapért cserébe még abban a percben csúnyán felvágott Gajdos. A vezetés birtokában Kis Károly csapata teljesen visszahúzódott kapuja előterébe, melyet Melczer egy átlövéssel próbált feltörni, de a bombaerős lövés után a labda a jobb kapufa mellett zúgott el. A félidő hajrájában Szűcsnek akadt dolga, aki Nagy szabadrúgását védte bravúrral, majd Gajdos fejese után mentette meg csapatunkat az újabb góltól.

A fordulás után aktívabban kezdett a Szolnok, Szűcs két percen belül kétszer védett, majd kiegyenlítetté vált a találkozó, melyet apró szabálytalanságok sora tört meg. A hazaiak magabiztosan őrizték vezetésüket, miközben mi mindent megtettünk az egyenlítés érdekében. A játék áthelyeződött a hazai térfélre, ami szolnoki kontráknak adott lehetőséget. Ezek egyikének végén Szűcs hárította Gajdos távoli próbálkozását. Az erőteljes támadó játékunk a 70. percben meghozta az eredményét! Csupán egy perce lépett csereként pályára Magasföldi, aki 17 méteres szabadrúgásból egyenlített (1-1). A hazaiak gólkirálya, Gajdos 10 méterről nem találta el a kapunkat, majd négy perccel a vége előtt Szűcs védett ismét. A kétperces hosszabbítás nem hozott gólt, így csakúgy, mint a 2015. január 28-án játszott felkészülési meccsen döntetlennel zárult a küzdelmes találkozó.

Szolnok – Dunaújváros PASE 1-1 (1-0)

Vezették: Berger József, Szvetnyik Bence, Szilágyi Norbert, Böcskei Balázs.

Szolnok: Pokorni Péter – Rokszin Ádám, Vermes Krisztián, Búrány Zoltán, Kenderes Zoltán, Lengyel Béla, Tóth Bence (Horváth Péter a 77. percben), Gajdos Zsolt (Urbin Péter a 85. percben), Tóth Balázs Tamás (Balajti Ádám a 77. percben), Kovács Olivér, Nagy István. Vezetőedző: Kis Károly.

Dunaújváros PASE: Szűcs Lajos – Koszó Balázs Tibor, Gengeliczki Gergő, Sárközi Norbert, Lorentz Márton (Magasföldi József a 68. percben), Czár Richárd, Petneházi Márk, Szellák Soma (Melczer Vilmos a 28. percben), Havasi Dániel (Sóron Tibor a 46. percben), Jakab Dávid, Eppel Márton. Vezetőedző: Artner Tamás