2015. szeptember 4-én Románia, majd 7-én Észak-Írország ellen játszik labdarúgó válogatottunk. Mindkét összecsapás 2045-kor kezdődik.

a_a-hun-rom

http://www.sajomente.hu/

A magyar társadalom részéről hatalmas összefogás, támogatás és bizalom tapasztalható a labdarúgó-válogatott irányába, hiszen mintegy százezer ember kívánt jegyet vásárolni a Románia elleni találkozóra a hónap elején. Dunaújváros is csatlakozott ahhoz az összefogáshoz, mely az országot átszövi, a Veletek az ország jelszó zászlaja alatt. Ennek kapcsán a Románia elleni találkozóra jegyet nem szerző dunaújvárosi szurkolók az összecsapást óriás kivetítőn nézhetik városunk főterén, ahová kilátogatnak labdarúgó szervezetink is. Így a találkozó előtt, közben és a végén találkozhatnak a Dunaferr Vasas kispályás bajnokcsapatának, a Dunaferr DF Renalpin FC futsal együttesének és a Dunaújváros NB II-es csapatának küldötteivel, akik kisebb ajándékokkal kedveskednek a kilátogatott szurkolóknak.

puskas-stadion2

http://dbrc.hu/

Nem lesz egyszerű összerakni a kezdőcsapatot

Bernd Storck megbízott szövetségi kapitánynak nincs egyszerű dolga megtalálni a kezdő 11-et, mivel a korábbi kulcsjátékosok közül több futballista szerepeltetése kérdéses (Gera Zoltán eltiltását tölti az első meccsen, Juhász Roland sérüléssel bajlódik, Szalai Ádám és Stieber Zoltán játékát mellőzi klubcsapata).

Játékvezetés

Az UEFA a német Felix Brychet jelölte a pénteki Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező játékvezetőjének, aki 2007 óta tagja a nemzetközi keretnek, és az utóbbi években jelentős tapasztalatot szerzett a nemzetközi porondon. Tavaly bíráskodott a brazíliai világbajnokságon, 2014-ben Európa Liga-döntőt vezetett, a Bajnokok Ligájában elődöntőt bíztak rá. Ez lesz az első mérkőzés, amelyen magyar csapatnak vezet, a román válogatottnak is csak egyszer, még 2007-ben fújt, akkor pénteki ellenfelünk 2-0-ra legyőzte Luxemburgot.  Brych oldalvonali asszisztensei honfitársai, Mark Borsch és Stefan Lupp lesznek, az alapvonalon Bastian Dankert és Marco Fritz segíti a játékvezető munkáját. A negyedik játékvezető teendőit Rafael Foltyn látja el.