A bajnokság 8. fordulójában Gyirmót otthonába látogatott el együttesünk, ahol 2-0-ás vereséget szenvedett a jelenleg első helyen álló győri gárdától. Artner Tamás vezetőedző és Petneházi Márk a mai sajtótájékoztatón elemezték a szombati játékot.

Artner_Petnehazi

Artner: Nem érdemtelenül nyert a Gyirmót, de úgy érzem, hogy a játékunk alapján egy pontra mi is rászolgáltunk. Az első félidőben az eddigi nyolc mérkőzés legjobb játékát tudtuk produkálni. Mindkét csapatnak adódtak helyzetei, de igazán nagy ziccer a mi nevünkhöz fűződik. Biztos máshogy alakul a mérkőzés, ha ott gólt szerzünk. A végjátéknál hiányzott a megfelelő koncentráció. Jó csapattal játszottunk, akik nem véletlenül állnak az első helyen.

Petneházi: Jól kezdtük a mérkőzést, mi hagytuk ki a meccs első óriási helyzetét. Ha azt berúgjuk, máshogy alakul a vége. Meccsről meccsre ezzel küzdünk, hogy kihagyjuk a helyzeteket. Egyre jobb a csapat, jól játszunk, összeszokottak vagyunk, de kapu előtt kell pontosabbnak, határozottabbnak lennünk. Ha ezeket a problémákat megoldjuk, az eredmények is jönni fognak. Próbálunk javítani a hétvégén.

Szombaton hazai mérkőzésen fogadjuk Szeged együttesét, akik jelenleg a 6. helyen állnak a bajnokságban. 

Artner: Szeged már három ponttal többet gyűjtött, mint mi. A bajnokság előtt azt jósoltam, hogy Mezőkövesd, Gyirmót, Zalaegerszeg, Szolnok és Szeged lesz az az öt csapat, aki a legesélyesebb a bajnoki címre. Jelenleg az első hatban bent vannak ezek az együttesek és mi ide szeretnénk felzárkózni. Szeged egy nagyon biztos háttérrel rendelkező klub. Kimondottan jó futballistákat igazoltak posztokra, célirányosan építették a csapatukat. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de meg kell nyerni. Valószínű, hogy a kezdőcsapat felállása ugyanaz lesz, mint Gyirmót és Csákvár ellen.

Petneházi: Szeged jó csapat, jó erőben vannak, jó játékot játszanak. De hazai pályán meg kell verni őket. Csak rajtunk múlik.