Óriási érdeklődés mellett, sikeresen lezajlott a I. Kollégiumi Est, melynek célja a labdarúgás népszerűsítése a fiatalok körében. A kéthavonta megrendezésre kerülő előadássorozatnak a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium ad otthont.

DSC_0365

A nyitóest vendége, Sallói István sportigazgató a saját karrierjén keresztül mutatta be a labdarúgás szépségeit, buktatóit, nehézségeit. Nem elég a tehetség. Ahhoz, hogy valaki profi játékosként érvényesülhessen, már gyermekként keményen kell küzdeni. Ez az életpálya rengeteg lemondással jár. Nemcsak fizikálisan, de mentálisan is készen kell állni a megmérettetésre. Szükség van a belső motivációra, a tanulási képességre és a kudarckezelésre.

Az előadás végén Sportigazgatónk elmondta, hogy nem könnyű az út a profi sport világához. Hinniük kell önmagukban és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a legjobbak közé kerüljenek a fiatal játékosok. A klubnál dolgozó edzők, szakemberek azon fáradoznak, hogy elősegítsék az utánpótlás tehetségeinek előbbre jutását és felkészítését a felnőtt csapatban való játékra.

DSC_0350