Véget értek az utánpótlás bajnokságok, ahol akadémiai csapataink kimagaslóan szerepeltek, és több játékosunk is bemutatkozhatott a felnőttek között.


barnaDobos Barna 
klubigazgató is elégedetten nyilatkozott a fiatalok teljesítményéről és beszámolt a klub célkitűzéseiről.

„Akadémiás nagypályás csapataink remekül teljesítettek ősszel, az U19 és U17 őszi bajnokként fordulhat, az U15 második, U14 pedig negyedik helyen. Még nem ismerjük az MLSZ következő évre szóló versenykiírását, de az ősz egyértelműen megmutatta, hogy a csapataink már több korosztályban kiemelkednek a mezőnyből és egy szinttel feljebb kellene szerepelniük. Erre büszkék lehetünk, de mégsem ez a fő cél.

A fő cél, a felnőtt csapat számára kinevelni játékosokat és örömmel mondhatom, ezen a területen is jól teljesítettünk. A klub filozófiája is egybeesik az MLSZ által támogatott elképzeléssel, miszerint szeretnénk minél több fiatalnak lehetőséget biztosítani. A Talentum-program is ezért került bevezetésre, ahol a fiatalabbak is bemutatkozhattak felnőtt meccseken, megkönnyítve az átvezetésüket a profi futballba.

A másik fontos feladatunk, hogy a dunaújvárosi és környéki gyerekek számára sportolási lehetőséget biztosítsunk szervezett keretek között. Négy éve kezdtük a munkát kollégáimmal és óriási eredménynek tartom, hogy az akkori 100-150 gyerekekkel szemben, ma már több, mint 400 gyerek futballozik az egyesületünkben.

A fejlődésünk egyik gátja a pályahiány! Ennyi gyerek számára két darab füves és egy műfüves pálya kevés, pláne a hidegebb időszakban, ahol többnyire a műfűre korlátozódik az összes csapat edzése. A TAO program (Társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996.évi LXXXI. törvény) keretében sikerült megépítenünk a jelenlegi műfüves nagypályát és kispályát az öltöző épülettel együtt és további pályák építésére adtuk be a szövetséghez a tervünket, amelyeket el is fogadott a szakmai testület. A TAO-támogatás egyrészt ráfordításként csökkenti a támogató eredményét, másrészt a támogatás teljes összege a társasági adó összegéből is levonható, így a támogató társaságiadó-kötelezettsége csökken. Pályázatunkban a gyerekek edzés és versenyzési feltételeinek javítását, magasabb szintre emelését tűztük ki célul.

Most keressük azokat a partnereket, akik az adójuk meghatározott százalékával hozzá kívánnak járulni a fejlesztéseinkhez. Már vannak, akikkel sikerült megállapodnunk és támogatásukkal elősegítik a klub működését, de még mindig van egy nagyobb keretünk, amit fel kell töltenünk, hogy pályákat építhessünk. Jelenleg engedélyünk van két füves pálya, egy nagy és egy kis műfüves pálya építésére, valamint egy öltöző épület megvalósítására, amihez további támogatókat keresünk.”