Az elmúlt hétvégén hat csapatunk lépett pályára a bajnoki fordulókban. Öt győzelem és egy vereség a mérleg. Szép volt fiúk-lányok!

UP

U19 Taksony – Dunaújváros 2-6 (1-4)

Dunaújváros: Győrfi – Bartha R. (78. Furuglyás), Katona, Bartha K., Keresztúri, Vitos, Koval, Ásványi, Fejős, Szellák, Csányi (68. Bartha K.)

Góllövők: Fejős (3), Szellák (2), Csányi

Jakab Elek vezetőedző: A sérülések, betegségek és az eltiltás miatti kényszerhelyzetet jól oldotta meg a csapat. Magabiztos győzelmet arattunk, elsősorban Fejős Áron és Szellák Soma egyéni megoldásainak köszönhetően. Játékunk minősége azonban elmaradt az eddigiekben megszokott színvonaltól. Egy – egy bizonytalanság miatt gólokkal kellett fizetnünk, amit mindenképpen ki kell küszöbölni a játékunkból, ha magasabb szintre akarunk feljutni.

U17 Taksony – Dunaújváros 1-17 (0-10)

Dunaújváros: Tóth P. – Holentoner, Hompót, Topp, Vajda, Hamar E., Tóth Á., Novák (46. Parádi), Dobos, Boldizsár, Hamar I.

Góllövők: Boldizsár (6), Novák (2), Hamar E. (2), Hamar I., Dobos (2), Tóth Á. (2), Vajda, Lőrincz (Taksony, öngól)

Lőrincz Emil vezetőedző: A bajnokság utolsó helyén áll a Taksony együttese, csak a támadásokkal kellett foglalkoznunk. 70 percig nagyon szépen játszottak a fiúk, utána elkezdtek könnyelműsködni. De várható volt, hogy ilyen nagy arányú győzelmet aratunk.

 

U15 Dunaújváros – Levegő Energia HFC 3-1 (1-1)

Dunaújváros: Németh – Gálfi, Behán, Garda, Halász, Slett, Balogh, Palotai, Schnierer (78. Balyi), Perjési (81. Gertner), Rácz

Góllövők: Rácz (2), Palotai

Arany Dávid vezetőedző: Az őszi szezon végére maradt a legnehezebb mérkőzésünk, hiszen az eddig 100%-os Airnergy érkezett Dunaújvárosba. Sajnos mi elég tartalékosan tudtunk kiállni, öt játékost nélkülöznöm kellett. Azonban az ilyen helyzetekben mutatkozik meg, hogy mennyire egységes is egy csapat. Végig rendkívül fegyelmezetten, egységesen futballoztunk, és az előre megbeszélt taktikai tervet tartotta mindenki. A győzelem az igazi csapatmunkának köszönhető.

 

U14 Dunaújváros – Levegő Energia HFC 7-1 (4-0)

Dunaújváros: Dudás – Szabó B., Kozma, Veszeli, Szabó Z., Al-Sheraji Rauf Mohamed, Bakos, Bagó, Pálfi, Dorogi, Lukács (46. Szabó J.)

Góllövők: Al-Sheraji Rauf Mohamed (3), Lukács (2), Dorogi, Bakos

Salamon Miklós vezetőedző: Nem jó jelekkel készültünk a mérkőzésre, Gálfi Dávidot elkérték az U15-ös bajnoki találkozóra, Farkas Imre pedig a bemelegítés utolsó perceiben sérült meg egy kapura lövésnél. Így egy cserével vágtunk neki a mérkőzésnek. Felszabadult játékot láttam a játékosoktól, de ha megnézzük, hogy az ellenfélnél a kezdőből kilenc játékos 2003-as születésű, akkor kicsit visszafogottabb az öröm. Bár az ellenfelünk alánk is játszott, de az azért pozitív, hogy felismerték a fiúk a lehetőségeket és javarészt jó megoldásokat alkalmaztak.

 

Női felnőtt: Dunaújváros – Nyíregyháza 3-2 (1-1)

Dunaújváros: Huszta – Pasker, Magyar, Gulyás, Zumbulisz, Varga, Somogyi, Fülöp (46. Szobácsi), Nagy, Domján, Szabó

Góllövők: Domján (2), Varga

Vígh György vezetőedző: Kétszer vezetett az ellenfél, mindkétszer kiegyenlítettünk. Mindenki nagyon jól játszott, megérdemelték a győzelmet.

 

Leány U17 Dunaújváros – Vasas 1-7 (1-3)

Dunaújváros: Huszta – Fülöp, Mészáros (41. Vászon), Gyolcsos, Szabó (41. Somogyi), Orbán, Dénes, Mogyoródi, Tóbiás, Rafael, Markovits

Góllövő: Tóbiás

Vígh György vezetőedző: Több olyan játékos szerepel nálunk, akik nem régen kezdték a labdarúgást, így nehéz csapatot alakítani. De mindenki lelkesen játszott, próbálkoztak, jobb volt az ellenfél.