lajosSzűcs Lajos, csapatunk hálóőre és kapitánya tegnap a DigiSport Reggeli Start című műsorában beszélt pályafutásáról, terveiről és a magyar labdarúgó-válogatott EB kvalifikációjáról.

A nyilatkozatról készült összefoglalót a Nemzeti Sport tette közzé:

“B-licences edzői tanfolyamra jár Szűcs Lajos, az NB II-ben szereplő Dunaújváros PASE 42 éves labdarúgója. A rutinos kapus azt gondolta, hogy miután életének döntő részét a labdarúgópályákon töltötte, már semmi újjal nem tudnak számára szolgálni. A még élvonalbeli álmokat is szövögető Szűcs bevallotta, tévedett.

„Már a jövőre gondolva B-licences edzői tanfolyamra jártok, ahol sokat tanulok. Ahhoz képest, hogy azt hittem, nekem már nem tudnak újat mondani, hiszen életem négyötödét a labdarúgópályákon töltöttem, pozitív meglepetésben volt részem. Sok újdonságot hallok” – mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Szűcs Lajos, akit motivál még, hogy újra az élvonalban védjen.

„A nyáron volt élvonalbeli lehetőségem is, de nem jött össze. Viszont érzek még magamban erőt ahhoz, hogy ismét az első osztályban játsszak. Jelenleg 486 NB I-es mérkőzésnél tartok, jó lenne elérni az ötszázat. Akár a dunaújvárosiakkal is, hiszen erősebb a csapat annál, mint ahol pillanatnyilag áll a tabellán.”

A dunaújvárosiakkal kapcsolatban a napokban elterjedt az a hír, miszerint négy hónapja nem kaptak fizetést. A klub részéről Sallói István klubigazgató azt a tájékoztatást adta, hogy valóban akadnak nehézségeik, de tagadta, hogy azok ilyen mértékűek lennének. Szűcs Lajos annyit tett hozzá: kisebb csúszások vannak a klubnál.

A háromszoros magyar válogatott kapusnak a nemzeti együttesnél nincsenek különösebb céljai, csupán aktív szurkolóként vette ki a részét a számára is örömet jelentő sikeres Eb-kvalifikációból. Szűcs Lajos a kontinensbajnokságon is Király Gáborral a kapuban kezdene.

„Bízom abban, hogy az Eb-n is Király Gábor véd majd, hiszen óriási nemzetközi rutinja van, és a Norvégia elleni pótselejtezőn bizonyította, jó formában van, lehet rá számítani. De kapusposzton mindig jól álltunk, nincs ez másként most sem, Bogdán Ádám és Dibusz Dénes is bármikor nyugodt szívvel bevethető.” (nemzetisport.hu/Szucs)

A teljes adás itt megtekinthető.