Dunaújváros PASE – MTK Budapest  0-0 (0-0)

Dunaújváros: Dániel – Barnucz, Lorentz, Hajdók, Vitos – Huszárik, Koval,  Kercsó – Dobos,Tóth, Keglovics . Csereként pályára lépett: Késmárky, Tamaskó, Szellák, Abért, Vajda, Kozma, Bun, Szabó, Rosta, Kardos

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Thiam, Vass – Gera, Torghelle, Strestik – Nikacs

Lejátszottuk utolsó felkészülési mérkőzésünket a jövő heti bajnoki rajt előtt.

Fiatal csapatunk, az Nb1-es MTK Budapestet látta vendégül, a Dunaújváros stadionban. A nagy eső ellenére, kiválóan előkészített pálya várta a csapatokat. A várakozásoknak megfelelően, az MTK ragadta magához a kezdeményezést a mérkőzés elején. Negyedórára volt szüksége a fiataljainknak, hogy felvegyék a ritmust és az Nb1-es csapat tempóját. A félidő hátralévő részében a mezőnyben két egyenrangú csapat játékát láthatta a szép számban kilátogató nézősereg, akik lelkesen buzdították játékosainkat. A támadó harmadban az MTK, a rutinos játékosainak köszönhetően, határozottabb volt és pár lövőhelyzetet is kitudott alakítani, de komoly lehetőség egyik kapu előtt sem volt.

MTK 2

A második félidő forgatókönyve is hasonlóan alakult. Az MTK kezdett jobban, de igazi helyzetig csak egyszer jutott, Gera lövését Daniel Csaba magabiztosan hárította. A mérkőzés utolsó harmadában már előttünk is adódott gólszerzési lehetőség. Először Szellák életerős lövését hárította Hegedűs, majd Dobos Áron varázsolta a labdát Rosta lábára, aki kapásból csak kevéssel lőtt a kapu mellé. Rosta sistergős szabadrúgása is csak kevéssel kerülte el a felső sarkot. A meccs végén nagy tapsot kaptak játékosaink, akik egy-egy győzelemmel és vereséggel valamint, két döntetlennel zárták a felkészülést.

MTK 3

Dobos Barna:

Váratlan lehetőségként jött az MTK hívása, hogy a Paks ellen elmaradt mérkőzésük miatt, ellenfelet keresnek. A két klub között kiváló a kapcsolat, így nagy örömmel fogadtunk újra Nb1-es ellenfelet a stadionunkban. A mérkőzés nagyon jól illeszkedett a felkészülésünkbe, mert komoly játékerőt képviselő ellenfél ellen tesztelhettük a gyakoroltakat. Maximálisan elégedett voltam a látottakkal, a csapatvédekezésünk jól működött, labdabirtoklásban is megtudtuk valósítani az elképzelésünket. Jövő héten még a támadásépítést és befejezéseket fogjuk csiszolni, mert arra eddig kevesebb időnk jutott. Szeretettel várjuk megfiatalított, de nagyon lelkes csapatunkkal jövő héten, a 14.00 órakor kezdődő Siófok elleni bajnoki mérkőzésre a szurkolóinkat!