Forrás: dunaújváros online

A sereghajtó, de a bajnokság tavaszi idényét szép győzelemmel kezdő Vác lesz a Dunaújváros PASE labdarúgóinak szombati ellenfele az NB II-ben.

Az elmúlt héten a Siófok ellen mutatkozott be a Dunaújváros PASE teljesen átalakult, megfiatalított csapata. A Dobos Barna által irányított gárda két elkerülhető gólt kapott, melyre ugyan sikerült válaszolnia, de így is vereség lett a vége (1-2). Most újabb nehéz feladat előtt állnak a labdarúgók, még akkor is, ha az idei szezonban nem igazán jeleskedő, pillanatnyilag kieső helyen álló Vác látogat Dunaújvárosba szombaton délután kettő órától. Ez azonban az NB II sűrű mezőnye miatt megtévesztő, hiszen a két gárda között mindössze hatpontnyi a távolság. És mit várhatunk a találkozótól?  Mint azt a labdarúgó csapat szakmai vezetése kijelentette, a nagyon megfiatalított, többségében dunaújvárosi nevelésű együttes számára az lesz a legfontosabb feladat, hogy maximális tudása szerint játsszon, mivel az újjáalakult Dunaújváros célja, hogy a fiatal játékosokkal a lehető legjobb helyezést tudják elérni a bajnokság végére.

 

A távoli célok mellett persze akadnak közeliek is, s mint azt dobos Barna vezeteődző az együttes ma délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, ahhoz, hogy meglepetést tudjanak okozni, támadásban és védekezésben is előrébb kell lépniük a legutóbbi meccshez képest.

Sajtótájékoztató - A Vác ellen folytatja a DPASE

“A Siófok elleni találkozó első félideje nem alakult jól számunkra, kapkodva, sok hibával játszottunk, többen túlizgulták a bajnoki bemutatkozást, s bár a térfélcsere után feljavultunk, már nem sikerült pontot szereznünk. Elsőre nem volt ez azért rossz, de ahhoz, hogy a jövőben eredményesebbek legyünk, mind védekezésben, mind támadásban fel kell javulnunk, mert azt nem bírjuk el, hogy egy félidőnyi, vagy két-három gól előnyt adunk ellenfeleinknek. Kiváncsian várom a Vác elleni mérkőzést is, ellenfelünk ugyan utolsó a tabellán, ám az elmúlt fordulóban legyőzték a Mezőkövesdet, s biztos vagyok abban, hogy Dunaújvárosba is a három pontért jönnek. Mi azonban nem velük, hanem elsősorban magunkkal foglalkozunk, s bízom abban, hogy előrébb lépünk a Siófok elleni találkozóhoz képest és sikerül egy bravúros eredményt elérnünk” – fogalmazott a DPASE szakvezetője.