A Siófok elleni hazai találkozóval vág neki az NB II-es pontvadászat tavaszi szezonjának a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely alaposan átalakult a téli időszakban, ám megfiatalított kerete ellenére is bizakodva, sikerre éhesen várja első idei tétmérkőzését.

A tél folyamán nagy átalakuláson ment keresztül a Dunaújváros PASE csapata, hiszen az ismert gazdasági okok miatt az összes profi játékosától meg kellett válniuk. Mára összeállt az a megfiatalított keret, amely nekivág a tavaszi folytatásnak. Első ellenfél az a Siófok lesz, akik az NB II őszi rajtjánál legyőzték az akkori újvárost. Az előkészületi mérkőzések adtak ahhoz támpontot a szakvezetésnek, hogy kik lehetnek azok, akikre a tavasz folyamán számíthatnak. Mint azt Dobos Barna vezetőedzőtől megtudtuk, a fiatal csapat felkészülési ideje nagyon lerövidült, de motiváltan várják az első hazai találkozót.

Dobos Barna, Hajdók Gábor

Dobos Barna vezetőedző, Hajdók Gábor csapatkapitány

– Folyamatosan készülünk az első hazai találkozóra. Minden nap fokozatosan próbálunk előre lépni, új elemeket venni. Mivel a felkészülésre nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre, így a legfontosabb feladat az volt, hogy összeszoktassuk a csapatot.

– Mit várhatunk a nyitánytól?

– A legfontosabb, hogy egységesek legyünk. Nagyon fontos szerepe lesz a jó védekezésnek, de mi az ellenfél kapuját minél többször veszélyeztetve támadó focit szeretnénk játszani. Arra viszont a mérkőzésen kapunk választ, hogy ezt a felfogást mennyire sikerül megvalósítani. Hiszünk magunkban, bízunk a fiúkban, de azt figyelembe kell venni, hogy nagyon fiatal a csapatunk. A fejlődésünket mutatja az utóbbi két felkészülési mérkőzésünk, melyeket pozitívan zártuk. A szombati találkozón bízunk a lehető legjobb eredmény elérésében, de az nem biztos, hogy azt ténylegesen az eredményességben kell mérni. A legfontosabb, hogy olyan csapategységet, továbbá mentalitásbeli egységet mutassunk, hogy ezáltal – a lehetőségeinkhez képest – a jövő csapatának gerincét lerakjuk. Ezeknek a játékosoknak meg kell adnunk a segítséget arra, hogy minél jobban meg tudják mutatni azt, ami bennük van, hiszen ők is, mint minden sportoló, nyerni szeretnének.

 

Kercsó Bence, Dobos Barna, Hajdók Gábor

Kercsó Bence, Dobos Barna, Hajdók Gábor

– Gyorsan kellett reagálni a csapat összetételének változására, melyben most csupa fiatal kapott helyet. Ez lehet előny, de akár hátrány is. Melyik arcukat várhatjuk tőlük?

– Minden játékos tudja, hogy a bajnokság egyben verseny is, melyben bizonyos teher mindig van rajtuk. Mi azonban az utánpótlás csapatainkban ennek megfelelően versenyző típusúaknak neveltük őket. Bízunk abban, hogy megoldják a feladatukat. Ők mindannyian amatőr státuszú labdarúgók, de mindannyian profi játékosok szeretnének lenni. Biztos vagyok abban, hogy a bajnokság során meg szeretnék mutatni, hogy mire képesek. Nekünk, vagyis a szakmának az a feladatunk, hogy stílust adjunk nekik, melyhez ők hozzátehetik egyéni képességeiket és a bennük rejlő extrákat, hiszen mérkőzéseket eldönteni ezekkel a momentumokkal lehet.
A szurkolók szombaton egy újjáalakult, nagyon fiatal, támogatásra váró csapatot láthatnak majd, így mindenképpen fontos, hogy minél többen szurkoljanak nekik a bajnoki rajton.

 

 

Forrás: dunaújváros online